Újból háborúba indulnak a nyulak és a disznók

swine hd remaster kite games stormregion videojáték
S.W.I.N.E. HD Remaster
Vágólapra másolva!
Tavasszal jelenik meg a S.W.I.N.E. HD Remaster.
Vágólapra másolva!

A picit idősebb számítógépes játékosok valószínűleg emlékeznek még a magyar Stormregion által 2001-ben kiadott S.W.I.N.E. stratégiai játékra. Ugyan mechanikai szempontból voltak problémák vele, például az egységek automatikus útvonalkeresése könnyen kritizálható volt, de a hangulatával és a humorával mégis maradandó élményt nyújtott.

S.W.I.N.E. HD Remaster Forrás: Kite Games

A Kite Games megszerezte a játék jogait, és idén tavasszal 9,99 eurós teljes áron elérhetővé teszi majd a remasterelt változatát PC-re. Az immáron 16:9-es kijelzőkre optimalizált S.W.I.N.E. HD Remaster grafikája az elvárhatónak megfelelően megszépült, továbbá újból működésre bírták az online multiplayert is a játékban, nem csak LAN-on játszható mások ellen.

„Augusztus 3-án mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül a D.N.H. (Disznó Nemzeti Hadsereg) átlépte Répaföld határait és brutális, mindent elsöprő katonai műveletbe kezdett a nyulak ellen. Alig két hét leforgása alatt szinte az egész országot a földdel tették egyenlővé. A főváros jelenleg is blokád alatt áll.

A hihetetlen nyomás következtében a nyúl hadsereg a tizedére zsugorodott. A városok és falvak elnéptelenedtek. Hiába az elszánt védekezés, a kis létszámú hadsereg képtelen feltartani a tömérdek disznót.

A kormány és a vezérkar kétségbeesésében a következő döntést hozza: mivel Acél Agyar hadigépezetét képtelenség frontális ütközetben leküzdeni, ezért cselhez kell folyamodni. A maradék erőkből létre kell hozni egy olyan ütőképes csapatot, amely képes nagyobb veszteségek nélkül az ellenség 'hátába' kerülni úgy, hogy az minden lehetséges utánpótlásától, hadiipari létesítményétől megfossza. Már csak egy fiatal, tehetséges tisztet kell találni, aki képes ezt a tervet végrehajtani"

– áll a játék leírásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!