Itt a biztonsági kamerás állólámpa

panasonic homehawk floor állólámpa biztonsági kamera
Panasonic HomeHawk Floor
Vágólapra másolva!
Ráadásul a Panasonic állt elő a különleges termékkel.
Vágólapra másolva!

A megszokottnak mondhatótól merőben eltérő termékkel rukkolt elő a Panasonic, a HomeHawk Floor állólámpája másodlagos funkcióként otthoni megfigyelőkameraként működik. A Full HD felbontású kamera a felső részében található, 140 fokos látószögű lencsét kapott, mozgásra kapcsol be, rendelkezik éjszakai móddal, igény esetén teljesen kikapcsolható. A kamera egy microSD kártyára rögzíti hanggal együtt a videót. Ha elmenne az áram, akkor nyolc elemmel képes még olyan másfél órán át működni.

Panasonic HomeHawk Floor Forrás: Panasonic

Ugyan az állólámpa beépített kamerája diszkrét, de rejtettnek azért nem nevezhető, ami előny és hátrány is. Ha valakit mondjuk az Airbnb-n keresztül bérelt szobájában kukkolna vele a házigazdája, az kikapcsolhatja a kamerát, majd a memóriakártyát egy laptopba vagy okostelefonba helyezve törölheti a microSD-ről a felvételeket. Másrészt viszont ugyanezt megteheti a lakásba betört tolvaj is.

Panasonic HomeHawk Floor Forrás: Panasonic

A lámpa képes csatlakozni a WiFihez, így egy Android és iOS rendszerekre elérhetővé váló mobilappon keresztül bármikor megnézhető, hogy mi történik a kamera lencséje előtt. A kémkedős szobakiadóra egy pillanatra visszatérve ez problémát jelenthet, hiszen megteheti az illető, hogy egy nem használt mobileszközön folyamatosan rögzíti a kamera képét.

Így hiába semmisíti meg az áldozata a microSD-re mentett felvételeket, a kukkolónak mégis lehet másolata azokról.

A lámpa beépített hangszórót kapott, kétirányú kommunikációt is lehetővé tesz, a tulajdonosa távolról beszélget a lámpa előtt lévő személlyel. További extra, hogy a lámpa tulajdonosa automatikusan bekapcsolhatja a biztonsági kamerát, mikor elmegy otthonról, és kikapcsoltathatja a hazatérésekor. Ehhez a telefon GPS-adatait használja a mobilapp.

Panasonic HomeHawk Floor Forrás: Panasonic

A HomeHawk Floor lámparésze sejthetően kevésbé érdekes: 2700K („meleg fehér") színhőmérsékletű és akár 600 lumen fényerőre képes LED található benne, a fényereje szabadon állítható. A lámpa magassága szintén testre szabható, nagyjából 60 / 120 / 180 cm állások közül választhatnak a vevők.

A terméket az Indiegogón 199 dollárért előrendelők május második felében kaphatják meg a lámpájukat, míg az általános elérhetővé válása június második felében esedékes. A Panasonic HomeHawk Floor teljes ára 279 dollár, nettó 78 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!