Szünetel az androidos Firefox fejlesztése

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
A belátható jövőben csak biztonsági javítások és bugfixek érkeznek hozzá.
Vágólapra másolva!

A Firefox androidos változata soha sem vált különösebben népszerűvé: az első időkben teljesítménybeli és stabilitásbeli gondokkal küszködött, mostanra pedig ugyan jól működővé reszelték, de aránylag keveseket érdekel. A Mozilla egyik androidos fejlesztője csendben megerősítette, hogy a jelenleg elérhető változata karbantartási fázisba lépett, a belátható jövőben csak sérülékenységeket és apró hibákat javítanak majd benne.

Forrás: Paul Clarke / Flickr

Ezzel sejthetően nincs vége a Firefox mobilos kalandjainak, a Mozilla munkatársa szerint a jelenleg fejlesztés alatt álló Android Components nagy dolgok alapját képezi majd a jövő évben. A Mozilla projektje a nevéből sejthetően Androidhoz készült szoftverkomponensek gyűjteménye, amelyek segítségével böngészőket, továbbá böngészőszerű alkalmazásokat lehet fejleszteni a Google mobilos rendszeréhez.

Egyelőre nem világos, hogy az előkészítői munka befejeztével mi fog történni: teljesen nulláról újraírják-e az androidos Firefoxot, vagy folyamatosan cserélgetni kezdik-e a meglévő változat kódbázisát. A számítógépes Firefox esetében az utóbbi módszert választotta a Mozilla.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!