Egyre többet költünk appokra

Vágólapra másolva!
2018-ban 113 milliárdszor töltöttünk le appokat, és 76 milliárd dollárt költöttünk ezekre.
Vágólapra másolva!

Az App Annie előzetes számadatai alapján 2018-ban még több appot töltöttünk le, mint eddig: 113 milliárd az összletöltések száma. Ez tavalyhoz mérten 10 százalékos emelkedést jelent. Ezzel egyszerre az appokra is többet költöttünk, mint tavaly. Idén több mint 76 milliárd dollárt, amit 20 százalékos emelkedés.

Az adatokat az Apple App Store-ból és a Google Play Áruházból összesítették. A legtöbb pénzt a mobilos játékok hozták, ami nem meglepő. 2019-ben az appokra költött összeg 122 milliárdra emelkedhet.

Forrás: Mashable

Idén egy átlag mobilozó naponta 3 órát töltött appok használatával, ami 10 százalékkal több idő, mint 2017-ben, és 20 százalékkal több, mint 2016-ban.

A legnépszerűbb appok, amelyek nem játékok voltak, a következők: Facebook Messenger, Facebook, WhatsApp, TikTok, Instagram. A top 5 játék az alábbi volt: Helix Jump, Subway Surfers, PUBG Mobile, Free Fire, Love Balls.

Árbevételben a Netflix vezeti a listát, amit a Tinder, a Tencent Video, az IQIYI és a Pandora Music követtek. A legtöbb pénzt a Fate/Grand Order, illetve a Honour of Kings, Monster Strike, Candy Crush Saga, Lineage M hozták a játékok közül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!