Lehullt a lepel a Samsung Galaxy S8 külsejéről

samsung galaxy s8
Vágólapra másolva!
Újabb kiszivárgott fotón a Samsung következő zászlóshajója, ez viszont már az újságíróknak szánt, hivatalos kép lehet. 
Vágólapra másolva!

A Samsung készülő csúcsmobiljáról, a Galaxy S8-ról korábban már több kémfotót, koncepciót láthattunk, és rengeteg kiszivárgott információ alapján már körvonalazódik, mire számíthatunk vele kapcsolatban.

Az általában hitelesen szivárogtató, iparágban jól értesült Evan Blass újságíró már korábban is tett közzé fotót a mobilról, most pedig hozzáfért egy feltehetően hivatalos sajtófotóhoz, amit még nem küldtek ki az újságíróknak. Ezen már teljes egészében látható a készülék.

Az eszközön egy dátum is látható, méghozzá a március 29., amely a Galaxy S8 megjelenésének Samsung által is megerősített időpontja.

A Blass által szerzett, hivatalosnak tűnő fotó megerősít eddigi számos pletykát: nincs rajta Home gomb, a képernyő szélei pedig íveltek, a kijelző kávamentes. A Samsung logója se fért rá a hatalmas panel miatt.

További árulkodó jel, hogy a telefon megegyezik a barcelonai Mobil-világkongresszuson levetített félperces, kedvcsináló videón látható mobillal. Ebben a cég beharangozza, hogy hamarosan újraértelmezik a „telefon” fogalmát. A videó végén látható URL is arra utal, hogy az bizony egy Galaxy lesz, ami március 29-én jelenik meg.

A Samsung a hagyományoktól eltérően áprilisig vár az új csúcsmodell bemutatásával, március 29-én New Yorkban rántják le a leplet a Galaxy S széria legújabb darabjáról.

Eddig ezt tudjuk róla

A Galaxy S8 okostelefonból kétféle változat jöhet, állítja több belsős forrás is. Az alapváltozat 5,8 hüvelykes, míg a Plus variáns 6,2 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kaphat, amelyek az előlap 83 százalékát foglalják el, ez pedig egy egyedi arányt eredményez majd.

A források szerint a kijelző annyira kitölti majd az előlapot, hogy nem marad hely a Samsung logójának – a Blass által közzétett képről is hiányzik a cég neve. A kijelző immár nyomásérzékeny lehet, azaz hosszú és rövid, erős és gyenge nyomással lehet majd kezelni, mint a legfrissebb iPhone-okat.

Vélhetően ívelt széleket kap az S8 család, azaz mindegyik alapból „edge" lesz. A két mobilt „Dream" és a „Dream2" kódnév alatt fejlesztik.

A Samsung a telefon hátlapjára helyezheti az ujjlenyomat-olvasó szenzort, ami ellentmond annak a jóslatnak, miszerint

a kijelző alá kerülhet majd egy optikai ujjlenyomat-olvasó.

Építenek bele íriszszkennert is, ahogy a Note 7 esetén.

Régiótól függően Snapdragon 835 és Exynos 8895 chip kerül a csúcsmobilba. Mivel a Samsung igényt tart a Qualcomm új, 10 nanométeren gyártott csúcsprocesszorának minden egyes darabjára, a konkurencia nehéz helyzetben lesz.

A rendszermemória négy gigabájt maradhat, kamerák terén sem jósolnak nagy fejlesztéseket. A hátlapon 12 megapixeles és f/1.7-es, elöl pedig 8 megapixeles és f/1.7-es lehet.

A hangszórókat a Samsung által felvásárolt Harman Kardon szállíthatja. Eddig úgy tűnik, hogy az alapmodell 3000 milliamperórás, míg a Plus változat 3500 milliamperórás akkumulátort kaphat. A töltője végre USB-C típusú lehet.