Butított Messengert ad ki a Facebook

messenger lite
Hamarosan letölthető lesz a butított Messenger is
Vágólapra másolva!
A butított Facebook-app után Messenger nevű csevegőjéből is Lite verziót ad ki a közösségi óriás. A Messenger Lite Androidra lesz elérhető, a fő funkciókat megtartja.
Vágólapra másolva!

A Facebook bejelentette Messenger nevű csevegőjének soványított változatát, a Messenger Lite-ot. A cég blogposztja szerint az app célja, hogy azokban a szegényebb országokban is elérhetőbbé váljon a netes csevegés, ahol az átlagosnál lassabb az internetelérés, és a legtöbben belépőszintű androidos telefonokat használnak.

Hamarosan letölthető lesz a butított Messenger is Forrás: Facebook

A Messenger Lite funkcióját tekintve majdnem megegyezik a teljes értékű Messengerrel, lehet benne szöveget, képet, linkeket, matricákat küldeni. A Messenger logója is megmaradt, annyi különbséggel, hogy a kék és fehér színeket megcserélték.

A kevesebb mint 10 megabájtos telepítő a Google Play Áruházból tölthető le, egyelőre csak Androidra. Első körben Kenya, Tunézia, Malajzia, Srí Lanka és Venezuela területén gördül ki, de a következő hónapokban fokozatosan elérhetővé válik más országokban is.

A Facebook Messengernek már több mint egymilliárd felhasználója van világszerte, de a közösségi óriás célja, hogy a fejlődő országokban is minél több felhasználót szerezzenek. Ennek érdekében adták ki tavaly a Facebook Lite-ot is, amit már több százmillióan használnak.