A Facebook azt is megmondaná, miről beszélgessünk

messenger facebook zuckerberg
Valószínűleg az idei F8-on tudjuk meg, mi valósul meg ebből
Vágólapra másolva!
Egyszerre ijesztő és furcsa funkciót tesztel a Facebook: a Messenger csevegőapp a barátok tevékenységei alapján ajánlana témaköröket a beszélgetések elindításához. Egyelőre csak pár felhasználó tesztelheti, a cég még nem jelentette be hivatalosan.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Facebook Messenger már tavaly átlépte a bűvös egymilliárd felhasználót, a cég folyamatosan próbál olyan új funkciókat bevezetni, amelyekkel még több időn keresztül az appon belül tarthatja az embereket. Legutóbb például a Snapchatben látott, 24 óráig látható képek kerültek be a Messengerbe, bár ez a visszajelzések alapján nem aratott osztatlan sikert.

Chris Messina, az Uber programozója tette közzé Twitteren, hogy a Messenger következő újdonsága

a társalgási témakörök bevezetése lehet.

A képernyőmentés alapján ez egy olyan ajánlórendszer, ami beszélgetéshez ajánl témákat, ötletet ad ahhoz, hogy miről beszélgessünk a barátokkal.

A funkciót gyaníthatóan szűk körben teszteli a cég, mielőtt bejelentené, vagy élesítené. Épp ezért még csak kevesen láthatják.

Az ajánlott témakörök egy saját szekciót kaptak az app kezdőképernyőjén, a Conversation Topics fül alatt. Hogy kinél milyen témával lehetne indítani, az a ismerős neve alatt olvasható. A rendszer a barátok facebookos tevékenységéből húzza ki, hogy milyen témával lehetne nála beszélgetést kezdeményezni.

Megmutatja például, hol járt legutóbb az adott ismerős, mit hallgatott valamilyen streaming szolgáltatáson, vagy hogy milyen eseményre jelezte vissza a részvételt.

Az ötlet egyszerű: ha egy új facebookos baráttal be kell indítani a beszélgetést, akkor már azon se kell törni magunkat, hogy kitaláljunk valami témát. Egyben egy egyszerűsített hírfolyam is, mert már a csetablakot legörgetve látjuk, ki éppen mivel foglalatoskodott legutóbb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!