Elkezdett átalakulni a Messenger Magyarországon is

snapchat facebook
The logo of the App snapshot is on the display of an iPhone 6 and on an iPad the logo of Facebook, Germany, city of Osterode, 15 February 2016. Photo: Frank May
Vágólapra másolva!
Az Instagramra bevezetett Stories mód után a Messengerbe is megérkeznek a 24 óra után eltűnő, illusztrációkkal díszíthető képek. Már a magyaroknál is elkezdték fokozatosan bevezetni.
Vágólapra másolva!

A Facebook élesítette csevegőjében a Snapchatre hajazó új funkciót, a Messenger Dayt. Ezzel olyan fotókat és üzeneteket lehet írni egymásnak a csevegőappban, amelyek 24 óra után maguktól eltűnnek. Az újítást már a magyar felhasználók egy része is látja,

fokozatosan kezd kigördülni hazánkban is.

A funkciót az üzenetek felett lehet megtalálni, ami nem csak ránézésre teszi zsúfolttá az appot, tapasztalatunk szerint az sajnos lassabbá is vált tőle.

A sávban többféle téma van arra, hogy érzi magát éppen a felhasználó, milyen napja van, és hasonlók, ezekre rábökve rögtön elindul a kamera, és készíthető a fotó. Ezt a közzététel előtt firkákkal, feliratokkal lehet díszíteni, majd elküldhetjük egy barátnak, vagy csoportos beszélgetésen belül több ismerősnek is.

Ahogy a Snapchatben, már a Messengerben is küldhetünk ilyen képeket Forrás: Origo

A funkciót először Lengyelországban tesztelte a közösségi óriás, erről októberben kezdtek beszámolni a portálok. Sok európai országban, köztük Oroszországban és Lengyelországban is

kevesebb a Snapchat-felhasználó, mint az Egyesült Államokban,

viszont a Messenger rendkívül elterjedt. Így érthető módon ezeken a területen van jó esély arra, hogy a Messenger-felhasználók rákapjanak a Messenger Dayre.

Miután a Facebooknak nem sikerült felvásárolnia a Snapchatet, láthatóan a szolgáltatás fő jellemzőit másolja át saját csevegőjébe. Nemrég az Instagramon vezették be a Stories nevű funkciót, amivel szintén egy napig látható fotókat tölthetnek fel a felhasználók, firkákkal és szövegekkel ellátva. A visszajelzések alapján Oroszországban lett kiemelkedően népszerű ez a formátum, ahol lassú a Snapchat adaptációja.