Edward Snowden robotként ment a CES-re

edward snowden robot ces beam suitable
Snowden titkos rejtekhelyén beszélt az amerikaiaknak
Vágólapra másolva!
Edward Snowden robot formájában vett részt a legnagyobb kütyüexpón. Az adatvédelem szabadságharcosa szerint így nem tartóztathatta le az FBI.
Vágólapra másolva!

A lehallgatási botrány kirobbantója virtuálisan vett részt a legnagyobb kütyüexpón, a CES-en. Ő mutatta be, hogy mire is jó egy távvezérlésű robot.

Az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) egykori dolgozója jelenleg Oroszországban él önkéntes száműzetésben, de

ez nem akadályozta meg abban, hogy megmutassa magát Las Vegasban.

Snowden titkos rejtekhelyén beszélt az amerikaiaknak Forrás: AFP/Glenn Chapman

Ő volt az az informatikus, aki néhány éve leleplezte az Egyesült Államok megfigyelési módszereit, amelynek keretében az amerikai kormány a saját állampolgárait és külföldi politikusokat is lehallgatott.

Snowden a Suitable nevű cég Beam eszközéből, egy távvezérlésű robotból szólt a néphez, amit maga irányított. A kütyü a virtuális konferenciákat és találkozókat hivatott megkönnyíteni, gyakorlatilag egy messziről vezérelhető guruló képernyő, amin a felhasználó feje jelenik meg.

"Ez a Beam ereje, a technológia ereje" - mondta a színpadon egy interjúban.

Azt is elmondta, hogy rengeteg új kütyüben lát nagy lehetőséget, főleg ha a cégek szem előtt tartják a biztonságot - mert szerinte

az adatvédelemmel nem foglalkoznak túl sokat.

Snowden korábban a 2014-es TED-konferencián jelent meg szintén ilyen formában, utána többen is büszkén szelfiztek az egykori elemzővel.

Egy rendeletet változtattak meg miatta

Közel két és fél év telt el azóta, hogy Edward Snowden lerántotta a leplet a titkosszolgálat módszereiről, és ezzel

elindította az Egyesült Államok egyik legnagyobb kémbotrányát.

Ennek eredményeként sikerült kivívni azt, hogy a nyáron lejárt

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségnek (NSA) 2015. november 29-től be kellett fejeznie a telefonhívások tömeges lehallgatását, és helyette más, kevésbé széles körű módszereket kell alkalmaznia.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!