Áprilistól kapható a HTC virtuális sisakja

HTC Vive
Vágólapra másolva!
Áprilistól kapható a HTC virtuális sisakja, a Vive, erősítette meg a cég. 2016 tényleg a virtuális valóság éve lesz: sorra kerülnek a boltok polcaira az ehhez használt eszközök.
Vágólapra másolva!

A fejlesztőknek küldött email üzenetben, és egy - jelenleg nem elérhető - blogposztban erősítette meg a HTC: 2016 áprilisától kapható a Vive virtuális sisak.

Mint írták: "A jövő évet további 7000 tesztpéldány kiküldésével kezdjük, majd azt követi a sisak értékesítésének megkezdése 2016 áprilisában.

Az indulást megelőzően egyre több információt osztunk meg veletek."

Amennyiben ismerős a dátum, akkor az nem a véletlen műve: a Facebook birtokában lévő Oculus Rift is jövő év elején startol el, és a Sony PlayStation 4-hez készített saját sisakja is 2016 első felében lesz kapható a tervek szerint.

Beszálltak a buliba

A HTC idén tavasszal jelentette be, beszáll a virtuális valóságba. A tajvani mobilcég a Steam internetes játékboltot működtető Valve céggel közösen fejleszti saját sisakját. Az első prototípusokat áprilisban ingyen elérhetővé tették kiválasztott tesztelők részére.

A HTC Vive virtuális sisak Forrás: HTC

A Mobil Világkongresszus után annyit lehetett tudni az eszközről, hogy

vezérlése a kézmozgás érzékelésével, hagyományos kontrollerek nélkül is megoldható lesz.

A gyártó gyors, 90 hertzes képfrissítést ígér a belső képernyőhöz.

A Verge azt írta, hogy a Vive első változatába csupán 1200x1080 pixeles, tehát a full-HD-nál kisebb felbontású kijelző kerül. Nem csak játékokhoz, de akár panorámakamerával felvett filmek, koncertek megtekintésére tervezik.

Gondoskodnak a tartalomról

A HTC a tartalomról is gondoskodni kíván: július végén tízmillió dollárért, azaz 2,8 milliárd forintért vett 15 százalékos részesedést egy nyitott, virtuális valóság platformot fejlesztő cégben. A WEVR jó befektetés lehet: nem csak megtölti appokkal az új VR-eszközt, de díjazza is a virtuális valóságban utazó fejlesztőknek.

A kiszivárgott hírek alapján a jövőre érkező egyik legizgalmasabb VR-eszköz lehet a Vive.