Idén sem ér révbe a virtuális valóság

htc vive sisak
A Vive az egyik legjobban várt virtuális sisak.
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, idén még mindig nem a virtuális valóság lesz az új őrület, ugyanis az összes nagyobb piaci belépő késhet a saját termékével. Az Oculus után most a HTC is bedobta a törülközőt.
Vágólapra másolva!

A HTC virtuális valóság sisakja sem árasztja el idén a piacot. A Valve nevű játékfejlesztővel közösen készített Vive nevű készülék az Oculus Rift mellett a legizgalmasabb VR-eszköznek tűnik, és a tervek szerint még 2015 végéig piacra dobják.

A Valve egy közleményéből azonban kiderült, hogy idén csak korlátozott mennyiség készül a termékből, a nagyszabású terjesztésre 2016 tavaszáig várni kell.

A HTC saját sisakja sem valószínű, hogy eljut hozzánk idén Forrás: HTC

Amennyiben ismerős a dátum, akkor az nem a véletlen műve: az Oculus Rift is jövő év elején startol el, és a Sony PlayStation 4-hez készített saját sisakja is csak valamikor 2016 első felében lesz kapható.

Még nincs elég tartalom

A már elérhető virtuális valóság eszközök sem szenvednek tartalom-túltengésben, a legtöbb gyártó rövid videókkal, filmekkel, saját készítésű anyagokkal próbálja megtartani a vásárlókat.

Innen nézve annyira nem nagy baj a Vive és a Rift állandó csúszása, jövőre viszont, amikor egyszerre robbannak be a piacra a régóta várt sisakok, muszáj lesz odalépnie a tartalomgyártóknak.