Az Apple iTunes babérjaira pályázik a Sony

Vágólapra másolva!
A Playstation és Vaio-tulajdonosok hamarosan az iTuneshoz hasonló letöltőközpontot kapnak filmekkel, zenékkel, játékokkal és e-könyvekkel, ami persze nem lesz rögtön mindenhol elérhető.
Vágólapra másolva!

A Qriocity névre keresztelt szolgáltatást a berlini IFA szórakoztatóelektronikai vásáron jelentette be a Sony, talán nem is véletlenül, hiszen az először a német, francia, brit, olasz és spanyol piacon indul majd el Európában. A szolgáltatás, hasonlóan az iTuneshoz, a gyártó saját készülékeihez lesz kötve: a Sony tévék, Vaio számítógépek, Playstationök tulajdonosai vehetik majd igénybe.

A Qriocity-n keresztül a felhasználók a 20th Centruy Fox, a Lionsgate, az MGM és a Paramount filmjeit nézhetik majd online streamek formájában. A szolgáltatás árairól még nem nyilatkozott a cég, de azt elárulták, hogy a letöltött zenéket szabadon át lehet majd másolni bármilyen más eszközre, például mobiltelefonra. A gyártó a 40 millió felhasználót számláló Playstation Network tapasztalataira épít az új letöltőközponttal.

A Sonyval egyidőben az Apple is saját on-demand szolgáltatásainak megújítását jelentette be: a letöltések helyett az amerikai felhasználók is streamelhetik a kiválasztott tévéshow-kat az Apple TV készülékükkel, és a Financial Times szerint az Amazon.com webáruház is on-demand televíziós szolgáltatás elindítására készül.