Facebookozik az amerikai hadsereg

Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg is használja a népszerű közösségi szolgáltatásokat. Minden haderőnem képviselteti magát az interneten, a gyalogság twitterezik, a tengerészgyalogosoknak online játékaik is vannak, de még a parti őrséget is be lehet jelölni barátnak a Facebookon - hívta fel a figyelmet az Associated Press.
Vágólapra másolva!

"A virtuális világban élnek" - mondta a mai 18-24 évesekről Benjamin Freakley altábornagy, a hadsereg toborzásért felelős egyik vezetője. A tábornok szerint a közösségi oldalakon lehet utolérni a jövő katonáit.

Fent van a Facebookon az iraki háború amerikai fővezére, Raymond Odieno tábornagy is. A katona oldalán az iraki hadszíntéren történt eseményeket lehet nyomon követni és kommentálni, azonban az AP riportjában kiemelt személyes hangnak nyomát sem látni. Az egyes események azonban alkalmat adnak arra a háború támogatóinak és elutasítóinak, hogy vitázzanak. Könnyen bele lehet futni a Facebookon a tengerészgyalogság Odieno tábornagyéhoz hasonlóan jellegtelen adatlapjába is. Az 51 ezer rajongóval bíró szervezet néhány reklámvideót és számos toborzó fotót töltött fel a közösségi oldalra, beszélgetésnek azonban itt sincs nyoma.

Van saját Facebook profilja a légierőnek is, sőt az igazán elhivatottak a repülősök blogjára és Twitter üzeneteire is feliratkozhatnak, a személyes kapcsolatok kedvelői pedig a Second Life-ban is összefuthatnak a légierő képviselőivel. A legtöbb meglepetést a mikroblog szolgáltatta, ahol próbarepülésre is lehetett jelentkezni a napokban.

Játékot is ad a hadsereg

Külső szemlélőként a legjobb toborzóeszköz a gyalogság kezében van. Az America's Army ingyenes FPS-játék valamit megtapasztalhatóvá tesz a katonaságból, szórakoztatja az érdeklődőket, akik maguk újságolják el az egyszerűen beszerezhető izgalmas szoftver létét barátaiknak. A Wikipedia adatai szerint 9,5 millió felhasználó rendelkezik regisztrációval, ami mellett eltörpül a tengerészgyalogság 51 ezer facebookos barátja. Az játéknak PC-s és konzolos verziói is elérhetőek.

Külön részleget hozott részle az online- és közösségi szolgáltatásokon való jelenlét erősítésére a hadsereg. Facebook profiljuk alatt hasonló tartalom található meg, mint a honlapjukon, ám a közösségi oldalon hozzá is lehet szólni, még chatre is van lehetőség. A beszélgetések nem moderáltak, így ha valaki negatív véleménnyel van a seregről, azt is elmondhatja.