Internetes iPod-klón a franciáktól

Vágólapra másolva!
Újabb, elsősorban mobilinternetezésre és multimédiás szolgáltatások használatára tervezett készülékkel rukkol elő hamarosan az itthon kevésbé ismert Archos fejlesztő-cég.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre bizonytalan, hogy normál GSM hálózaton (azaz például Magyarországon) lehet-e telefonálni a készülékkel, valószínűleg csak internettelefonos (VOIP) eszközként lehet majd vele hang-alapú kommunikációt folytatni wifi-n keresztül. A készülékben enne ellenére biztosan lesz beépített HSDPA modul, amellyel a pletykák szerint a leggyorsabb 7,2 Mbit/sec letöltési sebességre lesz képes. A mobilinternetezés terén további hír, hogy a saját, egyedi operációs rendszerrel felszerelt készülék TFT LCD kijelzője 5 inches átmérővel és 800 x 480 pixeles felbontással rendelkezik, amely érintésérzékeny. Ezzel a megjelenítővel már nagy valószínűséggel nem kell állandóan széltében görgetni a weboldakat, maximum csak fel és le.

Forrás: [origo]
Az Archos készüléke

A készüléket többfajta háttértárolóval lehet rendelni, ezek között szerepel az alapverzió, amely 30 gigányi adatot képes rögzíteni, de 250 gigabájtos változat is rendelhető. Ez a mennyiség már bőven elegendő lesz ahhoz is, hogy különféle videoformátumokban akár egész sorozatok komplett évadjait eltárolja és a teljes családi fotóalbumot is átmásolhatja a eszközre a készülék tulajdonosa. Az Archos 5g-vel videókat és zenéket is le lehet tölteni, majd ezek az eszköz saját beépített lejátszójával megtekinthetők vagy -hallgathatók.

A beépített levelezőklienssel folyamatosan nyomonkövethetők az e-mailek, de a szövegbevitel még igen csak kérdéses. Az iPod Touch legfőbb ellenfelének szánt készülék tehát nem csak nagyobb kijelzővel és tárolókapacitással rendelkezik, hanem a HSDPA-nak köszönhetőn állandó szélessávú internet elérést biztosít.