Autósokat is navigálhat majd a Google

Vágólapra másolva!
Az amerikai Volkswagen közös fejlesztésű GPS-e a Google Earth műholdképeinek segítségével adna útbaigazítást az autósoknak.
Vágólapra másolva!

Az autógyártó és az internetes vállalat olyan műholdas navigációs berendezésen dolgozik együtt, amely az autó körüli táj madártávlatból látható képét jelenítené meg a GPS-eken megszokott térkép helyett, pontosan úgy, ahogy a Földgolyó a Google műholdas atlaszában látható - adta hírül a CNet a Reuters nyomán. A készülék prototípusát még januárban mutatta be a két cég a Las Vegas-i Consumer Electronic Show-n, és a Volkswagen közlése szerint egyelőre nincsenek konkrét tervek a szériamodellekben való alkalmazására.

A Google tavaly júniusban mutatta be az ingyenesen letölthető Google Earth szoftvert, amellyel a Föld műholdképekből és légifelvételekből összeállított virtuális atlaszát lehet böngészni. A képek dönthetők és nagyíthatók, és a program a domborzatot is képes térhatású grafikával érzékeltetni.

Még hiányos a térkép

Az autós navigációs rendszernek viszont egyelőre csak az amerikai és a brit autósok vehetnék hasznát, mivel csak ezekről az országokról szerepel a cég műholdas adatbázisában kellő mennyiségű nagy felbontású felvétel, amelyeket nemrég frissítettek is. A világ más területeiről egyelőre csak a sűrűn lakott területek és a fontosabb nagyvárosok képei találhatók meg felvételek.