Kérdésekre válaszol a mobilos kereső

Vágólapra másolva!
Az internetes keresgélést válthatja fel egy brit cég új, mobiltelefonokra készített szolgáltatása, melynek keretében a felhasználók által beküldött bármely kérdés megválaszolását vállalja.
Vágólapra másolva!

Az internetes keresők mintájára készült szoftvert fejlesztett ki a brit AQA cég. Az "Any Question Answered" ("mindenre van válasz") nevű szolgáltatás 1,5 eurós (382 forint) díj ellenében bármilyen kérdésre választ talál. Az informatikai szaktudást és az emberi szakértelmet egyesítő szolgáltatás keretében a felhasználók által feltett kérdésekre SMS-ben érkezik a legfeljebb 160 karakter hosszú válasz.

Az AQA abban különbözik a nagy internetes keresőktől, hogy a szöveges üzenetben beküldött kérdésre pontos választ kap a felhasználó, nem kell a találati listából kibogarásznia a számára megfelelő weboldalt, ami tartalmazza a keresett információt. A társaságnál jelenleg körülbelül 30 munkatársa dolgozik azon, hogy a válaszok megfelelőek legyenek és beleférjenek egyetlen SMS-be.

Három nagy helyi mobilszolgáltató - az Orange, a Vodafone és az O2 - ügyfelei az Egyesült Királyságban már használhatják új szolgáltatást. A mindentudó cég válaszonként 65 centnyi haszonra számít, amelyből 35 cent illeti az üzenetetet továbbító operátorokat. Amennyiben az AQA sikeresnek bizonyul, hamarosan egész Európában hozzáférhető lehet.