Egyetemi eMagyarország klubok nyílnak

Vágólapra másolva!
Eddig 12 számítógépes eMagyarország klub nyílt meg a hazai egyetemeken és főiskolákon, további 25 pedig év végéig kezdi meg működését - mondta Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter csütörtökön Nyíregyházán.
Vágólapra másolva!

A jövő év közepére valamennyi felsőoktatási intézményben lesz klub, létre jönnek az online közösségek az információs társadalom és kultúra kialakítására, elterjesztésére - közölte a tárca vezetője a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, ahol átadta a helyi főiskola klubját. Kovács Kálmán az avatás előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy a határon túli magyar lakta területeken szintén létrehoznak informatikai klubokat a minisztérium támogatásával, így Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és Délvidéken is.

A felsőoktatási informatikai klubok létrehozására a közösségi internet-hozzáférést kiterjesztését megcélzó eMagyarország program keretében került sor. A programban nyárig, majd ezt követően több ezer nyilvános internetes pontot adnak át pályaudvarokon, kórházakban, könyvtárakban, közintézményekben. Érdekesség, hogy a közösségi hozzáférési helyeket tavasztól új közlekedési tábla jelöli a KRESZ-ben.

MTI - [origo]