Nyárra 2 ezer eMagyarország pont nyílik

Vágólapra másolva!
Az állam az eMagyarország-pontok létesítésével is segíti az információs társadalom kiépítését. A cél az, hogy csökkenjenek a társadalmi különbségek az internet használatában - mondta Kovács Kálmán informatikai miniszter kedden az eMagyarország-napon.
Vágólapra másolva!
A KRESZ-ben saját táblát kap az eMagyarország

A miniszter hangsúlyozta, hogy a nyár közepére már több mint 2 ezer eMagyarország-pont lesz, a közösségi helyeken az emberek állandó nyitva tartás mellett érhetik el a világhálót. Hozzátette: ma Magyarországon gyakorlatilag csak a legnagyobb, illetve jelentős jövedelemmel rendelkezők tudják otthonról elérni a világhálót, míg a társadalom alsó rétege gyakorlatilag sehonnan sem. Ezen a helyzeten kívánnak változtatni az eMagyarország-pontok létrehozásával.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) vezetője szerint az eMagyarország-pontok segítik a Magyar Információs Társadalom Stratégia megvalósítását is, aminek a lényege az, hogy az információtechnológia minél szélesebb körben elérhető legyen.

Az első eMagyarország közösségi hozzáférési pontot április elején, Érden nyitották meg. Érdekesség, hogy az eMagyarország pontokat egy márciusi kormánydöntés után külön erre a célra dedikált KRESZ-tábla jelöli a közutak mentén.