Új KRESZ-tábla: kukac jelöli az internetet

Vágólapra másolva!
Hivatalosan jövő héten mutatják be az új közösségi internetelérési pontokat jelölő közlekedési jelzőtáblát.  Az informatikai tárca szerint az év közepétől több ezer nyilvános terminál várja a netezni vágyókat.
Vágólapra másolva!
Az új KRESZ-tábla

Az új KRESZ-táblán fehér alapon, kék keretben az e-mail címekben használatos @ jel utal majd a közösségi terminálok közelségére. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közleménye szerint az új táblát Kovács Kálmán informatikai miniszter mutatja be jövő hét kedden párhuzamosan az első e-Magyarország pont átadásával.


Több ezer hozzáférési pont

A szabad demokrata politikus korábbi bejelentése szerint az EU-csatlakozásra, azaz május elejére 2004 helyen lesz az országban ilyen pont, azaz közösségi internet-hozzáférés. A világhálóra így ingyenesen vagy csekély térítés ellenében lehet csatlakozni például egyházi intézményekben, plébániákon, kórházakban, könyvtárakban, szociális és ifjúsági intézményekben közösségi házakban. Év végéig pedig háromezer közösségi helyen érhető el ez a szolgáltatás. Ezt követően május elejétől indul az utcai internetes kioszkok felállítása, amelyeket pályaudvarokon, buszállomásokon, egyetemek aulájában, vásárcsarnokokban állítanak fel, tudatta a miniszter. Hozzátette: a tárca és a vasúttársaság közötti megállapodás szerint a vasútállomásokon már megkezdték a kialakításhoz szükséges munkálatokat.

A közösségi internetelérési pontokat jelölő új KRESZ-tábla bevezetését a kormány március 25-én fogadta el. Kovács Kálmán elmondása szerint a hazai kezdeményezés mintául szolgálhat más országoknak is.