Csempésszünk egy csipet sót a bontott tejbe, és csodát látunk!

lány, mosoly, konyha, tej
Vágólapra másolva!
A konyhasó az egyik legsokoldalúbb konyhai alapanyag, hiszen nincs olyan étel vagy ital amibe ne tennénk - vagy kellene tennünk -, de emellett a háztartás számos területén is jó szolgálatot tesz – hívja fel a figyelmet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Közismert, hogy az egyszerű konyhasót - kémiai becenevén nátrium-kloridot -, az ízek fokozásán túl számtalan módon hasznosíthatjuk a konyhában: a fokhagyamaszag-semelgesítéstől kezdve, a felszeletelt alma barnulásának meggátolásán és az villámgyorsan keményre vert tojásfehérjén át, a vágódeszka vegyszermentes tökéletesen tisztára súrolásáig, számos praktika nélkülözhetetlen kelléke. Azt azonban kevesen tudják, hogy a tejjel, sőt a tejszínnel is csodát tesz ez a filléres alapanyag.

A tej és a tejszín élettartamát is megnövelhetjük, ha a felbontott dobozhoz adunk egy csipetnyi sót. Nem kell sok, így az ízén sem üt át, mégis sokkal tovább eláll a hűtőben.

És, ha ez nem lenne elég, tejszínhab készítésénél - pont ahogy tojáshabnál - is komoly perceket spórolhatunk , ha egy pici sóval indítjuk a procedúrát!

A tej és a tejszín élettartamát is megnövelhetjük, ha a felbontott dobozhoz adunk egy csipetnyi sót. Forrás: Shutterstock