Vágólapra másolva!
A világelső szerb teniszsztár, Novak Djokovics 6:3, 6:1-re nyert a francia Corentin Moutet ellen a római salakpályás tenisztorna 7,87 millió euró összdíjazású férfi versenyén. A találkozó azonban elsősorban nem az eredmény, sokkal inkább a találkozó után történtek marad miatt emlékezetes. Djokovics fejét ugyanis eltalálták egy vizespalackkal, miközben épp autogramot osztogatott a győzelme után.

A közösségi médiában futótűzként terjed a videó, amelyen látható, ahogy a világelső 

Djokovics a földre zuhan, miután eltalálta a tárgy, amely a lelátóról jött. 

Novak Djokovics
Novak Djokovicsot fejbe találták egy vizespalackkal
Fotó: Filippo MONTEFORTE / AFP

Novak Djokovics a pályán esett össze

Mint kiderült, a fejét egy vizespalack találta el, amikor éppen autogramot osztogatott a rajongóknak a római salakpályás tenisztornán aratott sikere után - írja a BBC.

A verseny szervezői szerint a vízzel teli kemény palack kiesett valakinek a táskájából a tömegben, nem volt szó szándékosságról. Ennek ellenére nagyon fájhatott az eset Djokovicsnak, legalábbis biztosan nagyon megijedt a szerb világklasszis.

A 24-szeres Grand Slam-bajnok ugyanis egy ideig lent maradt földön, majd a biztonságiak kisegítették a római arénából.

"Nem szándékos cselekedetként, hanem balesetként kezeljük az esetet - áll a verseny szervezőinek a PA által közzétett közleményében. - Egy fiú autogramot kért, és 

a palack kiesett a táskájából. Novak átesett a szükséges ellenőrzéseken, és már elhagyta a helyszínt, hogy visszatérjen szállodájába. Állapota nem ad okot aggodalomra.

A felvételek alapján is úgy tűnik, hogy egy rajongó éppen lehajol az autogramért, amikor a palack kicsúszik a hátizsákjából. Az incidens akkor történt, amikor Djokovics éppen aláírásokat adott a lelátón helyet foglaló rajongóinak,  miután 6:3, 6:1-re megnyerte a francia Corentin Moutet ellen csatát.

A hírek szerint azonban a világelső Djokovics már jól van, a következő fordulóban pedig a chilei Alejandro Tabilóval játszik majd vasárnap. Novak Djokovics idénybeli első bajnoki címét szeretné megszerezni az olasz nyílt teniszbajnokságon, és erre minden esélye meg is van.

Djokovics a tenisztörténelem egyik, ha nem a legnagyobb játékosa: rekordot jelentő 24 Grand Slam-bajnoki címet nyert egyéniben, köztük tíz alkalommal győzedelmeskedett az Australian Openen, ami ugyancsak  rekord. Összességében 98 egyéni bajnoki címet nyert a pályafutása során. 

Íme, az eset: