A britek újabb egészségügyi figyelmeztetést adtak ki egy dél-koreai étel kapcsán, amelyet az országba látogatók előszeretettel kóstolnak meg – írta meg a Mirror.
A kalandvágyóknak azt ajánlják, hogy kerüljék el azokat a polipból készült ételeket, amelyeknek olyan tapadókorongja van, ami halált okozhat. Becslések szerint évente körülbelül hat ember hal bele abba, hogy eszik ebből az ételből. De a Daily Star jelentése szerint mindezek ellenére egyes helyeken még mindig rendkívül népszerű a polipból készült finomság.
Arról, hogy ezt a bizonyos polipot hogyan lehet biztonságosan enni, több kiadvány is készült. Ennek, és a korábban említett tiltás ellenére történnek tragédiák. Ezen túlmenően komoly etikai problémák is felmerülnek az étel fogyasztása kapcsán, ugyanis az állat még él, amikor megeszik. A Sannakji néven ismert étel egy dél-koreai kuriózum, az egyediségének köszönhetően pedig gyakran felkelti az ide látogatók figyelmét.
A tálalás mondhatni horrorisztikus, ugyanis mielőtt nyersen elfogyasztanánk az élő bébi polipot, előtte feldarabolják azt.
A szannakjit gyakran chilis tészta mellé tálalják, az emberek pedig az evőpálcika köré tekerik az állat csápjait, majd megeszik. Úgy tűnhet, hogy a tapadókorong könnyen fogyasztható, de nem így van. A csápokat szó szerint megeszik percekkel azután, hogy levágták őket a polip testéről, így az még folyamatosan tekergőzik a tányéron, a lábán lévő tapadókorongok pedig könnyen hozzátapadhatnak az ember torkához. Ez pedig fulladást okozhat.
Szintén gyakori halálozással jár a Japánban közkedvelt fugu, azaz a gömbhal fogyasztása. Ennél a halnál az elkészítésen múlik minden, ugyanis a fugunak csupán a húsát eszik meg, a legmérgezőbb részei közé pedig a petefészek, a máj és a belek tartoznak.
Több helyen is lehetett olvasni arról, hogy az Olaszországba tartó turistákat rendszeresen figyelmeztetik arra, hogy mindenképp kerüljék el „világ legveszélyesebb sajtját".