A vegetáriánus étrend hatása a szexuális életre

vegán, vega
Vágólapra másolva!
Ebben a gyorsan változó világban az emberek különféle diétákat próbálnak ki annak érdekében, hogy lefogyjanak, megtartsák súlyukat vagy megtalálják a számukra leginkább megfelelő étrendet. Egy nemrégiben készült tanulmány egy igazán meglepő tényt tárt fel az egyik legnépszerűbb étrendről, a vegetarianizmusról.
Vágólapra másolva!

Az angol Hucknall Dispatch tanulmánya szerint a vegetáriánusok jobb szeretők és többet szeretkeznek, mint a húsfogyasztók. Arra a következtetésre jutottak, hogy a nem vegetáriánusok

A felmérésben közel 500 vegetáriánus, ebből 38% vegán, és 500 húsfogyasztó vett részt. A jelentés kitér arra is, hogy a vegetáriánusok sok olyan ételt esznek, amelyek afrodiziákumként ismertek, fokozzák a szexuális izgalmat.

Forrás: Shutterstock

A felmérés során kiderült, hogy a vegetáriánusok 57%-a hetente 3-4 alkalommal is szerelmeskedik, míg a húsfogyasztóknak csak

a 49%-a bújik össze kedvesével heti 1-2 alkalommal.

A legérdekesebb az volt, hogy a vegetáriánusok 84%-a egyetértett abban, hogy elégedettek a nemi életükkel, szemben a húsfogyasztókkal, akiknek csak 59%-a mondta ezt.

A vegán résztvevőknek azonban a 95%-a mondta azt, hogy elégedett a szexuális életével.

A kutatásban résztvevő szakemberek szerint a cink és B-vitamin fokozhatja a libidót. Ezek a tápanyagok leginkább a banánban, a csicseriborsóban és az avokádóban vannak meg.