9 konyhai tipp, amelyek megkönnyítik az életét

főzés
Vágólapra másolva!
Összeszedtünk néhány időtakarékos főzési és konyhai tippet, hogy a lehető leggyorsabban és leggördülékenyebben menjen a vacsorakészítés.
Vágólapra másolva!

1. Vásároljunk be a hétvégén elegendő zöldséget, húst és egyéb élelmiszert, így biztosan nem fogunk kifogyni belőlük hétközben. Plusz időt spórolhatunk, mert nem kell mindennap a boltba rohangálni, ráadásul megkönnyíti a főzést is, mert minden alapanyag kéznél lesz.

2. Vegyünk nagyobb adagban húst és tegyük a fagyasztóba. Tulajdonképpen a fagyasztó feltöltése az egyik legjobb dolog, amit megtehetünk.

3. Akár levest, akár sült zöldségeket készítünk, az aprítás rengeteg időt elvesz. Aprítsuk fel előre a zöldségeket, amikor van időnk, tegyük légmentesen záródó edénybe vagy zacskóba és dobjuk a fagyasztóba. Csak elő kell venni, amikor megkívánunk egy kis zöldséglevest.

Ha rászánunk egy napot a hétvégéből, akkor egy egész hétre elegendő adagot megfőzhetünk Forrás: Shutterstock

4. Mindig legyen kéznél néhány üveg vagy doboz paradicsompüré. Ha szorít az idő, paradicsomos rántotta, vagy paradicsomos sonkás tészta is készülhet belőle.

5. Készítsünk el előre egy jó nagy adag chutney-t koriander és menta felhasználásával. A hűtőben több napot is eláll, ráadásul könnyű vele feldobni az unalmas ételeket.

6. Tervezzük meg a menüt hétfőtől péntekig. Jó, ha van kéznél egy receptgyűjteményünk, amelyben a legegyszerűbb recepteket tartjuk. Ennek elkészítésére is csak egyszer kell több időt szánni, utána már ízlés szerint egészíthetjük ki egy-egy könnyebb recepttel.

7. Fagyasszunk le jégkockakészítőbe vajas vagy olajos gyógynövényeket. Legközelebb, amikor főzünk, akkor csak kikapunk a fagyasztóból egy kockát és a serpenyőbe dobjuk.

8. Ha rászánunk egy napot a hétvégéből, akkor egy egész hétre elegendő adagot megfőzhetünk. Az ételeket egy részét betehetjük a fagyasztóba, így csak fel kell melegíteni, amikor megéhezünk. Egyszerű és gyors megoldás.

9. Mindig tartsuk kéznél a legalapvetőbb fűszereket. Ezzel is rengeteg időt megspórolhatunk magunknak, mert nem kell folyton nyakig a szekrénybe mászni, ha keresünk valamit.