Mi legyen a megmaradt mézeskalácsból?

mézeskalácsdíszítés
Vágólapra másolva!
Bár imádjuk az ünnepi mézeskalácsot, bizony előfordul, hogy túlesszük magunkat vele. Végül az új év kezdetére már a könyökünkön jön ki az édes sütemény, pedig jócskán van még belőle a kamrában. Kidobni persze nincs szívünk, hiszen nem szívesen pazarolunk. De akkor mit tegyünk? Hasznosítsuk újra őket!
Vágólapra másolva!

Mézeskalácsos csokoládé

Hozzávalók:

  • 340 g fehércsokoládé-csipsz
  • mézeskalács
  • cukorkák ízlés szerint

Elkészítés:

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd olvasszuk meg a csokoládét a mikróban.
Legalább 20 másodpercenként vegyük ki, keverjük át, és tegyük vissza, míg az egész megolvad.
Öntsük a csokoládét a sütőpapírra, egy spatula segítségével egyenletesen oszlassuk el.
Azonnal szórjuk bele a tetszőleges cukorkákat, majd az apróra tört mézeskalácsokat is.
Tegyük a hűtőbe néhány órára, amíg megköt.

A következő receptért lapozzon tovább!