Így kell főzni a krumplit, hogy még finomabb legyen

krumpliszsák illusztráció
Vágólapra másolva!
Az isteni finom főtt krumpli titka nem is akkora titok. Felmenőink pontosan tudták, hogy mitől lesz igazán feledhetetlen. A múlt héten pedig már mi is megismerhettük a trükköt. Aztán levendulaszörpöt készítettünk, megtudtuk, melyek a legegészségesebb diófélék, és azt is, hogy Jamie Oliver eperedzsemje nem csak finom, de könnyű is. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Készítsük el a nyár italát: édes házi levendulaszörp

Nagy örömünkre virágzik a levendula! Nemcsak azért imádjuk, mert isteni az illata, hanem azért is, mert számos finomságot készíthetünk belőle a konyhában is. Megízesíthetjük vele desszertjeinket, a kávénkat, de akár szörpöt is készíthetünk belőle.

A vészhelyzet alatt felértékelődtek a csomagolt és tartós élelmiszerek

A járványügyi veszélyhelyzetben felértékelődött az élelmiszerek tartóssága, csomagolt jellege, valamint előtérbe kerültek az otthoni sütés-főzéshez szükséges termékek - állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának Marketing és Kereskedelem Intézete és a TÉT Platform járványügyi helyzet élelmiszerfogyasztásra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatása.

Forrás: Shutterstock

A 3000 fős reprezentatív online fogyasztói vizsgálatot május elején végzeték. A Nébih kiemelte, a járványügyi veszélyhelyzet nem változtatta meg az élelmiszervásárlással kapcsolatos alapvető fogyasztói szokásokat, ugyanakkor a vásárlás módja, a vásárlást befolyásoló tényezők preferencia-sorrendje módosult.

Mostantól főzzük így a krumplit, még finomabb lesz

Az isteni finom főtt krumpli titka nem is akkora titok. Felmenőink pontosan tudták, hogy mitől lesz igazán feledhetetlen. Most pedig már mi is ismerjük a trükköt!

A 9 legegészségesebb dióféle, ami nem hiányozhat az étrendünkből

A diófélék kiváló tápanyagforrások, segítik az anyagcserét, az emésztést és a vérkeringést. Energiát adnak, támogatják a szív- és az érrendszer egészségét. Mindemellett rendkívül sokoldalúak, könnyű beépíteni őket az étrendbe a desszerteken, granolákon, müzliken, salátákon vagy főételeken keresztül.

Forrás: Shutterstock

Sőt, a pite- és kenyérreceptekben is jól megállják a helyüket, és még házi liszt is készülhet belőlük. Az alábbiakban bemutatjuk a 9 legegészségesebb diófélét, amelyet érdemes beépítenünk az étrendünkbe.

A kijárási korlátozásokról neveztek el egy új sajtfajtát

A kijárási korlátozásokról neveztek el egy véletlenül megalkotott új sajtfajtát Franciaországban: egy sajtkészítő házaspár a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején hozta létre az új típusú lágysajtot, hogy megmentsék az el nem adott termékeket.

Ezzel a módszerrel a kenyér fagyasztás után is finom marad

Néha előfordul, hogy elszámoljuk magunkat a kenyérrel: többet veszünk, mint amennyi elfogyna. Ilyenkor tegyük be a fagyasztóba, jó lesz még az, amikor elfogy a friss, nekünk meg nincs időnk boltba menni. Csak kivesszük a fagyasztóból, majd kiolvasztjuk ezzel a szuper módszerrel és már ehetjük is.

Forrás: Shutterstock

Ha egész kenyeret vettünk, érdemes felszeletelni fagyasztás előtt, hiszen sokkal könnyebb dolgunk lesz a kiolvasztásakor. A zsömléket, bagetteket, kis cipókat és a kifliket egyben is lefagyaszthatjuk.

Ez az egyik legfinomabb lecsó receptje, nehéz elrontani

A lecsó egy igazi nyári klasszikus, pikáns hozzávalókkal kombinálva valódi ízélményt nyújt. Feldobja a szendvicsekben és pirítósokban gazdag reggeleket, egy egészséges és ínycsiklandó színfoltja a napnak. A legjobb, ha minden hozzávalót megtalálunk a kertben, de az is rendben van, ha a piacon szerezzük be őket. A lényeg az alapanyagok minősége és frissessége.

Öten jutottak a Magyarország cukormentes tortája verseny döntőjébe

A szegedi Virág Cukrászda két terméke, valamint a pilisszentiváni Ludwig & Mentesi Kft., a monori AMI Süti Kft. és a tápiószecsői Hisztéria cukrászda egy-egy alkotása jutott az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A nyertes tortákat várhatóan augusztus elején jelentik be, a legjobb alkotásokat Magyarország több száz cukrászdájában meg lehet majd kóstolni. Idén kilencedik alkalommal hirdetett közös versenyt az Ipartestület, valamint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

A 6 legfinomabb pác csirkéhez

Az ételkészítésnek nem kell bonyolultnak és fárasztónak lennie. Pácoljuk be a csirkemellet, és süssük meg krumplival. Voilá! Már kész is a laktató ebéd. Ehhez hoztunk néhány ötletet, pontosabban a hat legfinomabb pácot csirkéhez. Próbálja ki mindet, és döntse el, melyik lesz a kedvence!

Hogyan grillezzünk barackot, hogy finom legyen?

A grillezett őszibarack egy varázslat eredménye, amely alkonyatkor történik. A vacsora már majdnem elkészült, már csak az édes gyümölcs hiányzik az asztalról. A grillezett barack a legjobb párosítás egy hideg borhoz vagy egy kehely fagylalthoz.

Keresik a legjobb magyar borászt

A Borászok Borásza szavazási mechanizmusa idén március 7-én indult el a Kóstoló Körön, amelyet a díj várományosaival, az 50 legjobb magyar borász részvételével tartottak Budapesten. Ezen a rendezvényen az ötvenek megkóstolhatták egymás legszebb tételeit és le is adták első szavazatukat a legjobbra. Kiderült, hogy az 50-ből, ki a legjobb 5, de ki lesz a Borászok Borásza?

Kíváncsi Jamie Oliver eperedzsemjének receptjére? Akkor lapozzon tovább!