Hódítanak a tücskök: elkészült a tücskös fehérjepor

tücsök
Vágólapra másolva!
A finn Entis cég piacra dobta a tücsökből és borsófehérjéből készült fehérjeporát. Noha a rovarevés gondolatától felfordulhat a gyomrunk, az Entis azt állítja, hogy a fehérjepor valójában dióízű.
Vágólapra másolva!

Miért tücskök? – kérdezik sokan a cégtől, ha szóba kerülnek a termékeik. Azért döntöttek így, mert a tücskök rendkívül jó tápanyagforrást jelentenek, fenntarthatók és szerintük az ízük is jó.

Az Entis szerint a szárított tücskök akár 70%-kal több kalciumot tartalmaznak, mint a tej, ráadásul több vasat, mint a spenót és mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható bennük.

A fehérjepor már kapható az Egyesült Királyságban, 510 gramm 17 fontba, vagyis körülbelül 6700 forintba kerül – valamivel drágább, mint a hagyományos fehérjeporok.

Persze az Entis nem az első vállalat, aki rovarokkal kísérletezik.

Ott van az Eat Grub, aki nagy versenytársa lehet a cégnek. Az ő küldetésük az, hogy a rovarokat a nyugati étrend szerves részévé tegyék. Készítettek már ők is fehérjeporokat és liszteket is rovarok felhasználásával.