Budapestre érkezik a világhírű séf

Vágólapra másolva!
A San Pellegrino által a 10 legjobb fiatal skandináv séf közé választott, mexikói származású Santiago Lastra Rodriguez hamarosan Londonban nyitja meg éttermét. Előtte azonban még Budapesten mutatja meg senkivel össze nem hasonlítható stílusát.
Vágólapra másolva!

Az EatWell eseménysorozat keretében a mexikói Santiago Lastra, a St. Andrea Restaurant séfjével, Barna Ádámmal közösen állította össze nyolcfogásos menüsorát, amelyet együtt prezentálnak majd. Talán éppen ez a pop-up vacsora lesz az utolsó állomás a vándorló nomád életében,

ugyanis hamarosan London belvárosában nyitja meg saját éttermét, Kol Restaurant néven.

Santiago Lastra Rodriguezt szakmájában a nomád séfként szokták emlegetni. Az elmúlt években ugyanis vacsoraestekkel turnézta körbe Európát. Ezidáig 26 országba jutott el világszerte.

Santiago Lastra Forrás: Alexey Verpeka

A nomád életstílus számára fontos pillanatokról, momentumokról szól. Arról, hogy mindig máshol mutatja meg szülőhazájának, Mexikónak konyháját. Vallja, Mexikóban az étel mindig az élvezetről szól:

A St. Andrea Restaurant séfje, Barna Ádám az egykori Monarchia területére jellemző tradíciókból és alapanyagokból inspirálódva készíti ételeit. Konyháját átjárja a vidéki szellemiség, amelyet a nagyvárosi pompával ötvöz. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja, a Dining Guide 2018-ban az Év Séfjének választotta. Először fordul elő az étterem történetében, hogy egy vendégséfet is köszöntenek a konyhán.

– magyaráz Barna Ádám, séf.

A vacsorák menüje:

  • amuse bouche
  • pisztráng, chili, homoktövis taco
  • répa, retek, földimogyoró ceviche
  • marhanyelv, chirmole, újkrumpli
  • mangalica, répa, borsó
  • spárga, citrom
  • alma, körte, kukorica
  • petit four

A pop-up vacsoraestet Április 11-én és 12-én este tartják a St. Andrea Restaurantban. További információkért látogasson el az esemény weboldalára!