Gondolta volna, hogy céklából és kókuszból készül a legfinomabb leves?

céklaleves
Vágólapra másolva!
A cékla és a kókusz egyszerűen tökéletes párost alkot. Nem hiszi el? Próbálja ki a kókuszdiós, céklás levest, amely egyszerre egészséges és ízletes. A cékla élénk árnyalata színt hoz a szürke mindennapokba.
Vágólapra másolva!

A cékla gazdag rostban, vasban, C-vitaminban és más antioxidánsokban. Segíti a test méregtelenítését,

alacsony a kalória- és a zsírtartalma.

A kókusz pedig, legyen szó kókusztejről, kókuszvízről vagy kókuszreszelékről, a zamatos chutney-k, a dekadens desszertek és a kellemes levesek nélkülözhetetlen része.

Forrás: Shutterstock

Kókuszos céklaleves

Hozzávalók:

  • 2 cékla, meghámozva, apróra vágva
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 g gyömbér
  • 1 zöld csili
  • só és bors
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 100 ml kókusztej
  • 10 ml kókuszkrém

Elkészítés:
Aprítsuk fel a céklát, a csilit, a gyömbért és a hagymát, azután kezdjük el pirítani a kókuszolajon.
Sózzuk, borsozzuk.
Adjunk hozzá egy kis vizet és forraljuk fel.
Hagyjuk rotyogni egy órán keresztül.
Pürésítsük egy botmixerrel, majd tegyük vissza a tűzhelyre.
Adjuk hozzá a kókusztejet és ellenőrizzük a fűszerezést.
Tálaljuk kókuszkrémmel.