Hat szokatlan módja a karfiol felhasználásának

karfiol
Vágólapra másolva!
A múlt szezonban a karfiolrizs és a karfiolpizza volt a sztár, ezúttal azonban újabb szokatlan ételek születtek a karfiol felhasználásával. A zöldséget éveken keresztül figyelmen kívül hagyták, pedig számos tápanyag van benne, beleértve a C- és a K-vitamint, kiváló rostforrás, alacsony kalóriatartalmú, nulla zsírtartalmú és egy igazi szuperétel. Ezekkel az izgalmas módszerekkel azonban végre előtérbe kerül.
Vágólapra másolva!

1. Karfiolpopcorn

A főtt vagy sült karfiol köretként való felszolgálása helyett szedjük kisebb darabokra, és legyen belőle inkább snack. A karfiolpopcornnak semmi köze a pattogatott kukoricához, ugyanakkor felszolgálhatjuk ugyanazokkal a szórakoztató fűszerekkel és öntetekkel, esetleg parmezán sajttal és füstölt paprikával, vagy fokhagymás sóval megszórva.

Forrás: Shutterstock

2. Krémleves tej nélkül

A krémlevesek imádnivalók, ugyanakkor sokak nem használhatnak hozzá tejszínt vagy tejet különféle okok miatt. Szerencsére a karfiolnak van egy olyan csodálatos tulajdonsága, hogy két csésze karfiolpüré tökéletesen krémessé varázsolja a leveseket.

3. Röszti karfiolból

Burgonya helyett akár karfiolból is készülhet a röszti, amely sokkal inkább inzulinbarát. Mindössze 450 g főtt karfiolra, 1 és ½ evőkanál extra szűz olívaolajra, 1/3 csésze hántolt kendermagra, 1 és ½ evőkanál chiamagra, 3 darált mogyoróhagymára, 2 nagy tojásra, sóra, borsra, rozmaringra és kurkumára van szükség hozzá.

4. Szuper turmix

A karfiolos zöldségturmixok krémesek, alig tartalmaznak extra kalóriát, és tele vannak C-vitaminnal. Az alapja ½ csésze főtt karfiol, emellett olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyeket szeretünk.

5. Sajtmártás egy kis extrával

Karfiol hozzáadásával egészségesebbé tehetjük a sajtmártást. Egyszerűen főzzük meg a karfiolt egy kis fokhagymával, adjunk hozzá egy kis tejet, sózzuk, borsozzuk és főzzük bele a sajtot. Ennyire egyszerű.

6. Tabbouleh

A karfiol tökéletesen helyettesítheti a rizst, így a bulgurt is. A tabbouleh-stílusú saláta elkészítéséhez használjunk karfiolrizst, petrezselymet, mentát, paradicsomot, uborkát, citromot és olívaolajat.