A sokszínű magyar irodalom gasztronómiai gazdagságát olyan kiemelt témákon keresztül mutatják be, mint az evés és a szakralitás vagy az ételek és a nemzeti identitás viszonya – olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, az étel élvezete és az evésben rejlő erotika, de akár furcsaságok bekebelezése is gyakran bukkan fel az irodalmi szövegekben.
A kiállításon az írói relikviáknak egy sajátos, korábban aligha látható válogatását tálalják: klasszikus és kortárs írók konyhai eszközei, edények, tányérok, evőeszközök, poharak sokaságát tekinthetik meg a látogatók. Továbbá német nyelvre fordított magyar irodalmi szövegek segítségével reflektálnak napjaink gasztro-őrületére,
megmutatják, hogy nemcsak az evés öröme vagy az étel hiánya az örök jelenség, de a róla való beszéd is.
A kiállítást B. Szabó Dezső, a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet igazgatója nyitotta meg szombaton, aki Szilágyi Judit főmuzeológus, kurátorral beszélgetve mutatja be a kiállított tárgyakat és a tárlat koncepcióját. A kiállítás december 13-ig tekinthető meg.