Sztárdiéták: bébiételre és tengeri zöldségekre ítélve

baby food
Vágólapra másolva!
Itt vannak a múlt és a jelen legvadabb hollywoodi étrendjei. Ha elolvassa, rögtön érteni fogja, hogy bizony a lapos has és a szép bőr kemény munka és lemondás eredménye. A Dukan-diétától a bébiétel-fogyókúrán át egészen Marilyn Monroe titkáig – erre esküsznek a celebek.
Vágólapra másolva!

Azt már megtudtuk, hogy még a sztárok is bűnbe esnek néha, ami persze érthető, hiszen ők is emberek. Emellett azonban olyan szigorú diétákat követnek, amikkel folyamatosan formában tudják tartani magukat.

Forrás: pixabay.com

Beyoncé például a limonádé diétára esküszik. A csodaital méregtelenít, könnyen elkészíthető, és a legfőbb alapanyaga a citrom. A limonádé valójában citromos vizet takar – cukor nélkül –, és meghatározott időpontokban kell elfogyasztani: az elsőt például reggeli előtt éhgyomorra. Emellett egészségesen kell étkezni, kerülni a túl zsíros, fűszeres és cukros ételeket.

Marilyn Monroe titka a nyers tojásban és a tejben rejlett. Úgy kezdte a napjait, hogy két nyers tojást felvert egy csésze meleg tejben, majd az ebéd kihagyása után a vacsora sült májból, steakből, bárányból és öt sárgarépából állt.

Sarah Michelle Gellar egy extrém hétnapos diétát követett, amely szinte minden ételt korlátozott, kivéve a káposztalevest. Ehhez evett zöldségeket, gyümölcsöket, joghurtot, hétvégente pedig sovány húsokat és barnarizst.

Katalin hercegné nem koplal Forrás: AFP

Kate Middleton az esküvő előtt a Dukan-diétával formázta alakját, amelyben a legnagyobb pozitívum, hogy nincs a menüben a szigorú éhezés és koplalás. A diéta négy szakaszból áll, amelyet Dr. Pierre Dukan álmodott meg. Az első szakaszban csak fehérjét ehetünk, mennyiségi korlátozás nélkül, az időtartam pedig attól függ, hány kilótól szeretnénk megszabadulni. A második szakaszban jönnek a zöldségek és a saláták, a harmadikban már a szénhidrátok is, de csak gyümölcs, teljes kiőrlésű kenyér és tészta formájában, szigorúan szabályozva. A negyedik szakaszban pedig visszatérhetünk a hagyományos szokásainkhoz.

Lady Gaga csodás alakját Tracy Anderson bébiétel diétájának köszönheti,

amelynek lényege, hogy a napi első két étkezést bébiétellel helyettesíti. Ezt követi egy egészségtudatos vacsora. A következő étrend Japánból származik és a jin-jang elvet követi:

ez a makrobiotikus étrend,

és Madonna az egyik legismertebb híve. Ez a fajta táplálkozás a teljes kiőrlésű gabonákon, szezonális zöldségeken és hüvelyeseken alapul, ugyanis a növényi eredetű táplálékot könnyebben emésztjük meg, mint az állati eredetűeket.

Victoria Beckham diétájának alapja a pH-egyensúly és a lúgos étrend: a lényege, hogy a test pH-ját 7,35 és 7,45 közötti értéken tartsa. Ezt több zöldséggel, kevesebb gabonával és fehérjével tudja elérni.

Láthatjuk, hogy bár néha belefér egy kis bűnözés, azért néhányan elég kemények magukkal, ha diétáról és a tökéletes alakról van szó.