Dupla hordós érleléssel készül az Unicum Riserva

Sárgabarack, menta és tokaji aszú teszi különlegessé az új likőrt
Vágólapra másolva!
A prémium gyógynövénylikőrt a Soroksári úti pincerendszer 80 éves hordójában kezdik érlelni. Ez a különleges hordó „túlélte" a második világháborút is, a nyolc évtized alatt a hordó belső falán úgynevezett „fekete méz" képződött, és ez adja az új Unicum egyik domináns ízét.
Vágólapra másolva!

A likőrt ezután egy gönci tokaji aszús hordóba töltik, amely megadja a Riserva másik jellegzetes ízanyagát, ami nem más, mint az aszúkészítés alapját képző bortrytis nemespenész. Zwack Izabella pincészetének 2007-es évjáratú Tokaji aszúja a meglévő gyümölcsös karakterjegyeket még inkább kiemeli, ahogyan Zwack Sándor fűszerei és gyógynövényei leheletnyi

sárgabarackos, mentás ízei teszik harmonikussá a likőrt.

„Évekkel ezelőtt, amikor megfogalmazódott bennünk az igény az Unicum prémium változatának kifejlesztésére, összetettük Izabellával azt a tudást, amit az évek során megszereztünk. Minél többet beszélgettünk és inspirálódtunk, annál világosabbá vált, hogy két oldalról közelítsük meg az újítást: egyrészt nyúljunk vissza az idők során kialakult ízekhez – így használjuk fel a fekete mézet. Másrészt hozzunk be egy hozzánk oly közelálló ízt, amelynek Izabella a mestere. Így döntöttünk a tokaji aszús érlelés és a Tokaji aszú hozzáadása mellett" – mondta Zwack Sándor.

Sárgabarack, menta és tokaji aszú teszi különlegessé az új likőrt Forrás: Zwack