Tolvajt fogtak Harry Potter nyomdájában

Vágólapra másolva!
A Clays Ltd nyomda egy alkalmazottját, és három helyi férfit vádol a suffolki rendőrség azzal, hogy ellopta és terjesztette a cég legtitkosabb megbízása, a Harry Potter és a Főnix Rendje című regény kefelenyomatát. A nyomozás azután indult, hogy a kefelenyomat két példányát egy útszéli mezőn találta egy 40 éves férfi, aki épp hazafelé tartott a munkából.
Vágólapra másolva!

A múlt heti Harry Potter-botrány elsőszámú vádlottja nevét egyelőre nem hozta nyilvánosságra a suffolki rendőrség, az azonban biztos, hogy a Harry Potter és a Főnix rendje című regény nyomtatásával megbízott cég egyik alkalmazottja az illető. Ő tudta csak ellopni és kicsempészni a szigorúan őrzött, és a legnagyobb titokban tartott regény kefelenyomatát, melyet aztán vélhetően 3 társa próbált terjeszteni.

Harry Potter honlapjahttp://harrypotter.warnerbros.com/

Bűnrészességgel vádolják tehát Donald Parfitt 44 éves worlinghami férfit, a 18 éves Garry Coxot Harlestonból, és egy 16 éves becclesi fiatalembert. A vád szerint ők kereskedtek a lopott kefelenyomattal, melynek két példányát véletlenül ejtették el a Bungay melletti mezőn. A négy férfi a lowestofti bíróság előtt védheti meg magát.

Harry Potter rajongói pedig június 21-től vásárolhatják meg J.K. Rowling legújabb munkáját.