Kilőttek az eladások, most érdemes új autót venni Magyarországon

Vágólapra másolva!
Áprilisban jócskán megugrott a Magyarországon eladott új személyautók és kishaszonjárművek száma.
Vágólapra másolva!

A Datahouse által közzétett, legfrissebb adatok szerint idén áprilisban 10 402 új személyautót helyeztek forgalomba. Ez a tavaly áprilisi számokhoz képest jelentős, 21,4 százalékos növekedést jelent, míg az idei első négy hónapban 10,4 százalékkal nőttek az eladások 2023-hoz képest (42 075 darab).  

Mindeközben kishaszonjárműből 46,3 százalékkal többet helyeztek forgalomba, mint tavaly áprilisban (összesen 2417-et), míg 2023 első négy hónapjához képest 22,3 százalékos az ugrás (10 664 darab).

 

A Hasznaltauto.hu közleménye szerint a növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy csábító kedvezményekkel csalogatják a vásárlókat a kereskedők. Tavalyhoz képest akár 10-15 százalékos csökkenést mutatnak a rendelhető és készleten lévő új autók átlagárai, ez nagyban hozzájárult az újautó-piac ugrásszerű növekedéséhez.

 

Az elmúlt két év adatai alapján jellemzően az év első felében futottak fel az újautó-eladások, amit hol kisebb növekedés, hol kisebb csökkenés követett. A vevőknek a következő egy-két hónapban érdemes lehet új autót vásárolniuk, mert ebben az időszakban még számos kedvezményes ajánlattal találkozhatnak - áll a közleményben.