Nyomozás a Harry Potter-tolvajok után

Vágólapra másolva!
Valószínűleg lopás áll a hátterében annak a rejtélyes ügynek, mely a Harry Potter-sorozat ötödik, legújabb részének megjelenése körül zajlik. Tegnap ugyanis két kefelevonatot találtak egy kelet-angliai mezőn a féltve őrzött, és még ki nem adott kötetből. Mint kiderült, a közelben található az a nyomda, melyet a nyomtatással megbíztak, és amely a legnagyobb titokban készült a könyv előállítására.
Vágólapra másolva!

Június 21-én több százezer példány kerül a boltokba J. K. Rowling páratlan sikert aratott Harry Potter-sorozatának legújabb epizódjából. Addig azonban egyetlen példánynak sem szabadott volna nyilvánosságra kerülnie. Bár a rajongók már feszülten várják, hogy 3 év után újabb fejezeteit ismerjék meg a varázslótanonc történetének, mindeddig egyetlen részlet sem látott napvilágot a Harry Potter és a Főnix Rendje című, ötödik kötetből.

Tegnap azonban váratlanul az egész mű nyilvánosságra került. Egy 40 éves családapa pillantott meg két példányt a kefelevonatból, mikor hazafelé tartott a munkából. A kötegek a mezőn hevertek. Azonnal riasztotta a bulvársajtót, mely természetesen lecsapott a témára. A két kötet azóta a The Sun című brit napilap széfjében hever Londonban, de a lap vissza fogja szolgáltatni a nyomdának. Még azt a lehetőséget sem használták ki, hogy a világon elsőként közöljenek információt a történet folyását illetően.

Harry Potter-rajongói oldal magyarulhttp://legjobblap.hu/harrypotter/jkrowling.htm

A nyomtatással megbízott Bloomsbury nyomda vezetői kijelentették, hogy csakis tolvajok közreműködésével kerülhettek ki a kefelenyomatok. A suffolki rendőrség tehát ismeretlen elkövető ellen indított nyomozást.