J.Lo pert nyert parfüm-ügyben

Vágólapra másolva!
Jennifer Lopez nemcsak a színészetből és az éneklésből él, hanem számos más jövedelemforrása van. Egyebek mellett márkanévként is szolgál ruházati cikkek, sőt, újabban egy parfüm számára is. A Glow by J.Lo nevű illatot azonban beperelte a Glow Industries nevű parfümgyár, melynek semmi köze a sztár illatához, ám ugyanezzel a névvel - természetesen "by J.Lo" nélkül - állítja elő termékét.
Vágólapra másolva!

fotó: HölgyfórumA Glow Industries nevű parfümgyár még augusztusban indított pert Jennifer Lopez és cége, a Coty Inc. ellen, amiért az övékhez hasonló névvel szándékoztak piacra dobni egy illatot. (A parfümgyár termékét egyszerűen csak "Glow"-nak, míg a sztár termékét "Glow by J.Lo"-nak keresztelték.) A felperes cég pár héttel J.Lo illatának piacra kerülése előtt indította a jogi eljárást, mert szerintük a vásárlók könnyen összekeverhetik a két árucikket. Céljuk az volt, hogy teljes mértékben leállítsák a sztár nevével fémjelzett parfüm árusítását.

Ezen a héten azonban az amerikai bíróság úgy döntött, hogy J.Lo és illata nem állnak a Glow Industries kereskedelmi sikerének útjába, és a Glow by J.Lo nem összetéveszthető a Glow nevű illattal. Így az énekes-színésznő a továbbiakban nyugodtan forgalmazhatja termékét.