Draculáéknál megszakadt a vérvonal

Vágólapra másolva!
Dracula gróf Németországban élő leszármazottja az európai nemesség soraiból szeretne örökbe fogadni gyermeket, hogy - természetes örököse nem lévén - legyen, aki továbbviszi a család nevét.
Vágólapra másolva!

A 62 éves Ottomar Rodolphe Vlad Dracula Prince Kretzulesco a BBC-nek adott interjúban elmondta, hogy mivel feleségével nincs gyermekük, valószínűleg Angliában keresnek örököst, egy valódi lordot vagy ladyt, aki szívesen lenne a Dracula család tagja. Az meg sem fordul a fejükben, hogy az örökbe fogadandó gyermek közrendű legyen. Csakis olyan jöhet számításba, akinek megfelelő a neveltetése, és aki megérdemli, hogy a nevét viselje.

A félelmetes legendájú gróf leszármazottja úgy nyilatkozott, hogy szívesen fogad ajánlatokat egész Európából. Az érdekelteknek fényképes levélben kell jelentkezniük, nemességük mellett fontos, hogy fiatalabb legyenek nála. Külön előny, ha valakinek gyermekei is vannak.

A BBC riportere megjegyezte, hogy feltehetően sokan húzódoznak majd a kissé kénköves Dracula névtől, mire a gróf kijelentette: famíliáját "nem értették meg", nemcsak vérszívók voltak a családfán, és a Draculák nemességére emlékeznie kellene a világnak. Továbbá biztosította beszélgetőparterét, hogy szereti a fokhagymát, amelytől a vámpírok rettegnek, és nem alszik koporsóban, annak ellenére, hogy a birtokán létrehozott múzeumban van gyűjteménye régi koporsókból.

A gróf maga is örökbefogadással került be a családba: Ottomar Berbignek hívták, régiségkereskedő volt Berlinben, de egyik ügyfele - egy román hercegnő, aki a Dracula-klánból származott - örökösévé tette. Ma ő az egyetlen, aki az egykori rettegett havasalföldi uralkodó nevét viseli. Az elmúlt években jótékonysági tevékenységgel hívta fel magára a figyelmet: a német vöröskereszt véradó kampányát támogatta.

Korábban:
Kalapács alatt az erdeti Drakula-kézirat
25 millió dollár Drakula várkastélyáért

Ajánlat:
Drakula-rajongói oldal

Nem hiányzik a könyvespolcáról?
Warrington: Drakula, a halhatatlan