Bosszút állt Marlon Brando özvegye

Vágólapra másolva!
Bosszút állt a maga módján Marlon Brandón özvegye, Tarita, ugyanis könyvet írt a tavaly elhunyt színészzseniről Marlon: szerelmem, sebem címmel.
Vágólapra másolva!

Az egykori szépséges tahiti lány, akit a színész a Lázadás a Bountyn forgatásán ismert meg, és akit nemcsak a filmben, hanem az életben is párjául választott, ma 65 éves, és úgy írja le társát, mint állhatatlan, kegyetlen embert, aki erőszakosságával, dührohamaival destabilizálta az egész családot. Kétségbeesetten könyörgött például az asszonynak, hogy szüljön neki gyerekeket, de aztán sokáig nem akarta őket törvényesen elismerni. Rosszul bánt vele fizikailag is. Egyszer Londonban véresre verte nadrágszíjával, majd magára hagyta.

Lányához, Cheyenne-hez való viszonya is ilyen kettős volt. Cheyenne drogfüggő volt, de apja nem volt képes értelmes utat mutatni számára. Halálát, amelyet a legnagyobb igazságtalanságnak tartott, soha nem tudta elfogadni - írja az olasz Corriere della Sera.

Lionel Duroy francia újságíró, aki segített könyvvé rendezni az asszony először Franciaországban megjelenő naplóját, elmondta, hogy Taritától tudja: lánya halála után pár órával Brando agyon akarta őt lőni.

A színész nem tűrt meg a maga közelében idegeneket, palackokat vagdosott hozzájuk. Duroy-nak mégis sikerült őket meglátogatni a múlt év júliusában még Brando halála előtt.

Tarita a könyvben megmagyarázza, hogy miért maradt mégis mellette 43 éven át. "Mindent megadott nekem, amit kértem tőle." Az újságíró szerint azért, mert biztonságban érezte magát egy olyan emberrel, "akinek senki más nem ért fel még a bokájáig sem". Ugyanakkor az asszony tudta: Brando iránti szerelme nem más, mint életfogytig tartó kelepce.