Woody Allen nem beszél a szerelemről

Vágólapra másolva!
Woody Allen két hónappal ezelőtt még hatalmas vehemenciával kínálta eladásra magánéletét, méghozzá - ahogy ígérte - annak minden sikamlós részletével együtt. Az amerikai HarperCollins kapva kapott az ajánlaton, és kétmillió dollárt ígért Woody önéletrajzi írásáért. A kiadó most azzal fenyegetőzik, hogy meg sem jelenteti a könyvet, mivel a színész-rendező mégsem hajlandó intim részleteket elárulni Mia Farrow-val és annak nevelt lányával, későbbi feleségével való kapcsolatáról.
Vágólapra másolva!

"Elmesélem nem éppen hétköznapi megismerkedésünket Mia Farrow-val, beszélek a közös élményeinkről, beszámolok a nem kevésbé botrányos bírósági hercehurcáról, szerelembe esésem történetéről és arról az irtózatos földrengésről, amit ez később okozott" - hirdette önmagát néhány hónappal ezelőtt Woody Allen, amikor megkereste az egyik legismertebb amerikai bulvármagazint, hogy rajtuk keresztül megvételre ajánlja botrányosnak titulált magánéletének minden apró részletét - ezúttal egy önéletrajzi könyv formájában.

A kínákozó lehetőségre végül a HarperCollins könyvkiadó vállalat csapott rá, amely állítólag 2 millió dollárt fizetne Woody legféltettebb titkaiért. Időközben azonban kisebb nézeteltérés támadt a neves New York-i filmrendező és kiadója között, mivel a 68 éves Woody mégiscsak túl szemérmesnek bizonyult ahhoz, hogy az olvasók elé tárja szerelmi életét. A rendező ugyanis elzárkózott attól, hogy egykori élettársáról, Mia Farrow-ról vagy annak nevelt lányáról, jelenlegi feleségéről, a 33 éves Soon-Yi Previnről valljon. A kiadó azonban azzal fenyegeti a neurotizmusáról híres rendezőt, hogy a sikamlós részletek hiányában ki sem adja a könyvet.

"Woody nem hajlandó beszélni a kapcsolatairól - e nélkül azonban a kötet nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket" - nyilatkozta a kiadó egyik munkatársa, aki szerint az embereket leginkább az érdekli, milyen volt a színész-rendező kapcsolata Mia Farrow-val és hogyan szeretett bele és vette feleségül a korosodó színésznő nevelt lányát.