Woody Allen hétrét vágott banánja

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

"Minden reggel hét szeletre vágom a banánomat, mielőtt a müzlimbe tenném. Ez valóban neurotikus cselekedetnek tekinthető, viszont senkit sem bántok meg vele. Én egy nagyon jóindulatú, embertársaimra nézve teljesen ártalmatlan neurotikus vagyok" - nyilatkozta új komédiája, az Anything Else kapcsán a velencei filmfesztiválra látogató Woody Allen.

Ő alakítja David Dobelt, egy idősödő, neurotikus tanárt (az Amerikai pité-ből ismert Jason Biggs által alakított férfi főszereplő szellemi mentorát), aki mindig, mindenhol antiszemita megnyilvánulásokat vél felfedezni maga körül.

"Át kellett engednem Jasonnak a szívtipró szerepét, mert már túl öreg vagyok hozzá. Persze szívesebben lettem volna Jason helyett inkább Christina Riccivel - biztosan szórakoztatóbb lett volna a parkban tett végtelennek tűnő sétáinknál" - tette hozzá az író-rendező, aki szerepe szerint a Central Parkban kóborolva osztogat tanácsokat a fiatal és tapasztalatlan író barátjának, aki megmagyarázhatatlan és gyötrő szerelembe esett a - Christina Ricci által alakított - kiszámíthatatlan Amandával.

A New York-i rendező a Reuters televíziónak adott interjújában immár sokadszorra beszélt az évtizedek során szinte védjegyévé vált fóbiáiról: "Nem szeretem a lifteket és az alagutakat, és zavar, ha a zuhanytálcán középen van a vízelvezető, nem pedig a sarkában."

A rendezőnek velencei tartózkodása alatt sikerült is bebizonyítania: nem a levegőbe beszél. Jason Biggsnek és Christina Riccinek három emeletnyit kellett sétálnia a rendezővel egy, a Lidóban tartott sajtótájékoztatóra, mivel Woody nem volt hajlandó beszállni a liftbe.