Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában valószínűleg az év zsákolását mutatta be a Memphis Grizzlies hátvédje, Ja Morant.

A Minnesota Timberwolves elleni győztes meccs harmadik negyedének végén a szezon talán legszebb jelenetét mutatta be a Memphis sztárja, Ja Morant.

Egy zárás után a Grizzlies irányítója egyedül tört a gyűrű felé. A vendégek játékosa, Malik Beasley a gyűrű előtt egy méterrel megállt, hogy támadóhibát harcoljon ki a lendületben lévő Morant ellen.

A fiatal játékos azonban két lábról elrugaszkodva, szó szerint átugrotta Beasley-t, és egy kézzel óriásit zsákolt.

Ezzel azonban még nem volt vége a Morant-shownak. Anthony Edwards egyenlítő triplája után még bő három másodperce maradt a Memphis csapatának, hogy megnyerje a mérkőzést. A labdát ismét Morant kapta meg, és egy leütés után felugorva szinte megállt a levegőben (az NBA-ben hangtime-nak nevezik azt, amikor a játékos másodpercekig képes tartani a labdát a levegőben, és a védője mellől csak az utolsó pillanatban dobja el a labdát),

majd bal kézzel, fantasztikus mozdulat után megszerezte a győztes pontot a csapatának.

Morant végül 30 ponttal, 13 lepattanóval, 9 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel zárt a győztes meccsen.

A Memphis Grizzlies irányítóját választották a legtöbbet fejlődő játékosnak az idei szezonban. Az NBA honlapjának beszámolója szerint a szavazásra jogosult száz szakíró közül 38 Morantet látta a legjobbnak, összesen 221 pontot kapott, ezzel Dejounte Murrayt, a San Antonio Spurs kosarasát előzte meg. Utóbbi 20 első helyes szavazattal, 183 ponttal zárt.

A 2019-es draft második választottja - aki első Memphis-játékosként nyerte el a díjat - harmadik szezonjában a pontok (27,4), a gólpasszok (6,7) és a lepattanók (5,7) átlagában, illetve a mezőnykosarak pontosságában (49,3) is karriercsúcsot ért el.