Vágólapra másolva!
Mint ismert, a Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában. A fővárosi csapat idén először kapott ki a bajnokságban, ennek ellenére a Fradi edzője, Dejan Sztankovics látott olyan embert a pályán, aki a magyar focinak sok örömet okozhat még a jövőben. A DVTK edzője, Vladimir Radenkovics érthető módon nagyon boldog volt.

Ami a meccset illeti, felforgatott összeállításban kezdett a Magyar Kupa-döntő előtt álló Ferencváros, több fiatal, illetve korábban kevesebb szerephez jutó játékos került a csapatba. Sokáig nem esett gól a mérkőzésen, végül negyedórával a vége előtt furcsa találattal szerzett vezetést a Diósgyőr: Zachariassen próbált meg felszabadítani, rárúgta saját csapattársára, Tóth Alexre a labdát, róla pedig Gera felé szállt, aki közelről a kapuba fejelte. Nagy iramot diktálva próbált meg egyenlíteni az FTC, de a DVTK sem mondott le a támadásokról, és a végén Szabó Levente fejesével növelte előnyét és múlt heti súlyos veresége után begyűjtötte a három pontot.

Dejan Sztankovics Tóth Alexet dicsérte

Az FTC edzője, Dejan Sztankovics természetesen nem volt elégedett a csapata teljesítményével, de Tóth Alex játékát így is kiemelte a szerb tréner.

Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics a fiatal játékosát dicsérte
Fotó: MTI/Vajda János

"Miután egy csapat 7-0-s vereséget szenved, várható, hogy a következő találkozóra felszívja magát. Ami minket illet, mindenkinek próbáltuk megadni a lehetőséget. 

Tóth Alex kezdett, és nagyon élveztem ma a játékát, nagy tehetség, nemcsak a Ferencváros, hanem a magyar futball jövője is. Az ő játéka a mai nap sikere, de vereséget szenvedtünk, nem keresek kifogásokat. Nem szeretek veszíteni, 

és 65 percen keresztül kontrolláltuk a játékot, a cserék után elveszítettük az irányítást, a góloknál pedig nüanszok döntöttek. A hazaiak minden labdáért keményen megküzdöttek, nagyon jó mentalitással játszottak, de a mi hozzáállásunkkal sem volt probléma. Úgy gondolom, hogy ezt kell figyelembe vennünk. Elkövettünk hibákat, de az utolsó percig küzdöttünk. Az különböztet meg minket a többi csapattól, hogy nem egy-egy találkozóra készülünk a szezonban, hanem az egész bajnokság során a győzelem a célunk, 33 mérkőzésen át. Lehetőségünk van a duplázásra, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez sikerüljön" - mondta az edző a fradi.hu beszámolója szerint.

"Gratulálok a játékosaimnak. 

Csak mi tudjuk igazán, hogy milyen nehéz volt az elmúlt hét, tudja mindenki, hogy mi történt az Újpest ellen. De összetartottunk, és nyíltan beszéltünk egymással,

a mai meccsen nem az volt a fejünkben, hogy mit nem szeretnénk. A maximumot akartunk nyújtani, megmutatni a tudásunkat és a szurkolókért játszani, és ezt százszázalékos fókusszal, motivációval, szenvedéllyel megcsináltuk" - mondta a DVTK edzője, Vladimir Radenkovics

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.