Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok, gólerős Anson Carter egyéves, 2,5 millió dolláros szerződést kötött az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Columbus Blue Jackets csapatával.

A színesbőrű csatár az előző idényben egyéni legjobbjának számító 33 találatot szerzett, míg az emberelőnyös (15) és a győztes (7) gólok tekintetében klubjában az első helyen zárt.

Carter NHL-es pályafutása alatt 610 mérkőzésen 191-szer volt eredményes, adott 202 gólpasszt, és tagja volt az 1997-ben, valamint 2003-ban világbajnoki aranyérmes kanadai válogatottnak. Ez utóbbi eseményen ő ütötte a hirtelen halálban a mindent eldöntő gólt, amelyet amúgy csaknem negyedórás videobírói elemzés után adtak meg.

***
A Montreal Canadiens jégkorongcsapata a Dawson College-ban történt, két halálos áldozatot követelő lövöldözés miatt nem tartotta meg azt az ünnepséget, amelyen bejelentették volna, hogy visszavonultatják két legendás játékos, Serge Savard és Ken Dryden mezét. A ceremóniára helyi idő szerint szerda délután került volna sor, ám a tragédia miatt a programot meghatározatlan időre elhalasztották.

A Dawson College közvetlen közelében van a 23-szoros Stanley-kupa-győztes klub egykori otthonának, a Montreal Forumnak. Az intézmény kávézójában egy ámokfutó férfi lövöldözni kezdett és 20 személyt megsebesített. Az épületben pánik tört ki, a diákok az utcára rohantak. A helyszínre érkező rendőrök leterítették a lövöldözőt, akinek egyik áldozata életét vesztette.