Vágólapra másolva!
Vas János csapata, a Dallas Stars 3-2-re kikapott a Phoenix Coyotes otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) előidényében.

A magyar csatár ezúttal sem lépett jégre. A hazaiaknál Owen Nolan kétszer is eredményes volt, míg tavalyi, torontós klubtársa, a most már a Starst erősítő Eric Lindros ugyancsak betalált. A két együttes magyar idő szerint szombat hajnalban Dallasban ismét megmérkőzik.

Az orosz szövetség eltiltása ellenére pályára lépett Jevgenyij Malkin a Pittsburgh Penguins színeiben, ám a kiváló csatára megsérült, amikor ütközött csapattársával, John LeClairrel. Az később derül ki, hogy mennyi időt kell kihagynia. A Pingvinek nagy csatában 5-4-re verték a Philadelphia Flyerst.

Malkin honfitsára, a Columbus Blue Jackets csatára, Szergej Fjodorov vállsérülés miatt 4-6 hét pihenőre kényszerül. A nyáron Bostonba igazolt szlovák Zdeno Chara sem úszta meg: miután a Montreal Canadiens ellen gólt lőtt emberelőnyben, egy lövés eltalálta a bokáját, és számára idő előtt ért végett a 3-1-es győzelemmel zárult találkozó.