Vágólapra másolva!
Karacs Attila személyében magyar győztest avattak a jelen legnépszerűbb küzdősportjának számító K-1 európai selejtezőjén, amelyet szombat este rendeztek meg a Papp László Budapest Sportarénában, csaknem telt ház, több ezer néző előtt.

Az 1993-ban, Japánból elindult, különböző harcművészetekből, főképpen thaiboxból és kickboxból összegyúrt műfaj - a három magyar nagydíjnak otthont adó Debrecen után - ezúttal mutatkozott be a fővárosban is, és a kontinentális kvalifikáció első helyezettje szerzett jogot arra, hogy ott lehessen a sorozat májusi állomásán, az amszterdami Európa Nagydíjon.

A hollandiai GP-rajt érdekében a majdnem 2 méter magas és mázsás testsúlyú Karacs, 2005 magyar bajnoka a nyolc harcost ringbe szólító eseményen minden ellenfelét legyőzte: előbb a négy közé jutásért a cseh Daniel Waciakowskit, az elődöntőben a honfitárs - a francia David Doncrade-on még túljutó - Nagy Tibort, a döntőben pedig a horvát Ante Varnicát intézte el meggyőző fölénnyel. A selejtező további két magyar szereplőjének, Brunner Tihamérnak, illetve Varga Tamásnak már az első körben megálljt parancsolt a lengyel Martin Rosalski, illetve Varnica.

A budapesti tornán - amelynek egyik díszvendége volt a K-l legnagyobbjai közé tartozó, négyszeres világbajnok holland Ernesto Hoost -, a selejtezőt színesítő program keretében vívott különmeccset a már több rangos címet begyűjtött, Grand Prix-versenyeket nyert fehérorosz Alekszej Ignasov és a Trinidad és Tobagó-i Gary Goodridge. Csatájukból Ignasov került ki győztesen.