Vágólapra másolva!
Május 25-én, szerdán a Mozdulj, Magyarország program keretében kerül sor az immár tizenötödik éve megrendezett kihívás napjára, amelyen könnyed, játékos formában mozoghatnak a vállalkozó szelleműek.

Az IBM támogatásával megrendezendő kihívás napján az idén 231 településen az ötvenezer szervező több százezernyi vagy akár milliónyi résztvevőt vár.

Az ország települései hét kategóriában küzdenek a "Legsportosabb település 2005" cím elnyeréséért.

A versenybizottságok folyamatosan összesítik és háromóránként küldik el az eredményeket az országos játékközpontba, ahol az óriási mennyiségű adatot számítógéppel dolgozzák fel. A szervezők a játéknap végén hirdetnek végeredményt.

A benevezett falvak és városok közül az a település lesz a kategóriagyőztes, ahol a lakosság lélekszámához képest a legmagasabb a legalább 15 percet sportolók aránya.

Az IBM a budapesti, XI. kerületi Infoparkban dolgozó öltönyös urakat és kosztümös hölgyeket is megmozgatja: a Mozdulj, Infopark! rendezvényen kosárlabdára, dekázásra, rollerezésre, dartsra, csocsóra, gumiasztalon való ugrálásra és népi játékok kipróbálására is mód nyílik.