Vágólapra másolva!

A résztvevőknek ezeket a hegyeket kell meghódítani. Fotó: Arany-Média

A Horvát Olimpiai Centrum szervezte kalandtúrán negyven ország képviselői indulnak, nemzetenként négyfős csapatokkal. A résztvevőkre 300 kilométer kemény kihívás és felejthetetlen élmény vár. A túléléshez mindent maguknak kell megszervezniük, beszerezniük a csapatoknak; élelmet, felszerelést, kidolgozni a stratégiát, meghatározni, mikor és hol lehet majd pihenni, aludni. A négyesek csak indulás előtt egy nappal tudják meg, hol a cél, ekkor kapják meg a térképeket.

A célig a legkülönbözőbb embert próbáló feladatokkal szembesülnek a bátor jelentkezők. Lesz részük tengeri kajakozásban, hegymászásban, rögzített köteles mászásban, kenuzásban, kell majd túrázni, kanyonozni, lesz hegyikerékpáros szakasz, de az úszás sem maradhat ki a sorból.

A nem mindennapi kalandra hazánkból a négy megszállott sportoló már két hónappal ezelőtt jelentkezett. Az eredeti csapatfelállás azonban az utolsó héten felborult. A szervező Váradi Zsigmond vállát egy balesetet követően operálni kellett, és még két másik tagnak is vissza kellett lépnie. Az egyetlen fix embernek, a TV2 sportos riporterének, Gajdos Tamásnak így új gárdát kellett toboroznia. A végső négyes a múlt héten állt össze az Ironman-versenyző Spiegl Judittal és Holczer Zoltánnal, illetve Mende Attilával, aki egyedül teljesítette a Balaton Trophyt.

Korábban: