Jön a második elődöntő: a franciák már csak egy lépésre a finálétól

Vágólapra másolva!
fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL SPORTS FAN WORLD CUP PAINTED FACE ANONYMOUS FACE FLAG FRANCE
A France supporter cheers before the start of the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between England and France at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha, on December 10, 2022. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Cikkünk folyamatosan frissül
Tovább folytatódik a katari labdarúgó-világbajnokság, ugyanis a vb 25., szerdai játéknapján jön a második elődöntő. Az 20 órakor kezdődő Marokkó-Franciaország mérkőzés páratlan izgalmakat ígér, ám addig is kövesse az élő hírfolyamunkat a torna legfrissebb híreiért.
09:23
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Köszöntjük kedves olvasóinkat!

A Marokkó-Franciaország elődöntővel folytatódik a katari vb, mi azonban egész exkluzív tartalmakkal várjuk Önöket. Addig is töltsék le az Origo Sport applikációt, hogy követni tudják élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.

09:27
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

A vb-címvédőt is kiejtenék a marokkóiak

A katari labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntőjét a címvédő Franciaország játssza a torna meglepetéscsapatával, Marokkóval. Didier Deschamps együttese eddig magabiztos és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a tornán, mutatott játéka alapján a legerősebb csapatnak tűnik. A betonbiztos védekezésre építő marokkói válogatott a csoportja megnyerése után újabb szenzációt okozott a spanyolok és a portugálok kiejtésével, és első afrikai csapatként vb-elődöntőbe jutott. Az esélyek egyértelműen a franciák mellett szólnak, a marokkóiak viszont újabb csodára készülnek.

09:28
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

A Fradi volt kapusa szerint szenvedni fognak a franciák

A katari labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntője, a Franciaország-Marokkó mérkőzés előtt a Ferencváros korábbi kapusa, Hajdu Attila tippelt a végeredményre.

09:30
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Hihetetlen történetekkel indult a hét a katari vb-n

A hét elején halálbüntetést kapott egy iráni focista, illetve a világ egyik legismertebb pornósztárja elárulta, hogy számára ki a három legjobb futballista a világon.

10:39
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Messi volt a mémek főhőse is

Elsőként az argentin válogatott jutott döntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a keddi elődöntőben 3-0-ra legyőzte a legutóbb ezüstérmes horvát csapatot. A találkozót követően ismét megszülettek a már szokásosnak mondható mémek, ezek küzül válogattunk. Főszerepben természetesen Lionel Messi és a hatalmas mellű horvát szurkolónő volt, na meg az otthon síró C. Ronaldo, de az argentínok újabb büntetője sem maradt szó, azaz kép nélkül.

11:06
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Hatalmas rendőri készültség

Mintegy 10 ezer rendőrt és csendőrt vezényelnek Franciaországban az utcákra és közterekre szerda este a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntője utáni ünnepléseket követő esetleges rendbontások elkerülésére. A mérkőzésen Franciaország és Marokkó játszik egymással.

11:40
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Elképesztő drónfelvétel több tízezer argentin szurkolóról - videó

11:47
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Lloris szexi feleségére nehéz szavakat találni

Hihetetlenül gyönyörű a francia válogatott sztárkapusának a felesége, Marine Lloris. Íme, a róla készült szexi képgaléria.

Marine Lloris, a francia sztárkapus, Hugo Lloris felesége Forrás: instagram.com/llorismarine_off/
11:50
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Így ünnepelt a leláton Messi szexi felesége

Elsőként az argentin válogatott jutott döntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a keddi elődöntőben 3-0-ra legyőzte a legutóbb ezüstérmes horvát csapatot. A találkozó után érthető módon nagyon boldog volt Lionel Messi felesége, Antonella Roccuzzo, aki ezt a követőivel meg is osztotta a közösségi oldalán.

11:59
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Így sírta el magát Messi edzője a lefújás után - videó

A horvátok elleni győztes meccs után az argentin csapat szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni nehezen bírt az érzelmeivel, miután megölelte játékosát, Lionel Messit.

12:05
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Dzsudzsák illusztris társaságban

Az argentin válogatott bejutott döntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a keddi elődöntőben 3-0-ra legyőzte a legutóbb ezüstérmes horvát csapatot. A találkozót a helyszínen tekintette meg a DVSC magyar válogatott játékosa, Dzsudzsák Balázs is, aki igazán illusztris társaságban fotózkodott.

12:19
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Dalic Messiről beszélt

Zlatko Dalic, a katari világbajnokság keddi elődöntőjében vesztes horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy Lionel Messitől azt kapták, amit vártak, ezzel együtt sajnálja, hogy nem tudták aranyéremmel megkoronázni ennek a remek generációnak a teljesítményét.

13:40
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Drogozott, piált és cigizett, szegénységben nőtt fel

Drogozott, piált és cigizett, szegénységben nőtt fel Hakim Zijes. A legendás Marco van Basten nem tudta kezelni, Thomas Tuchel és Lőw Zsolt igen: velük BL-győzelemig jutott a Chelsea-nél. Ide kattintva olvashatja el a sztorit.

A marokkóiak sztárja mályről indult Forrás: AFP/Glyn Kirk
14:20
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Legszexisebb szurkolójukkal már megnyerték a vb-t a marokkóiak

Az amszterdami születésű, marokkói származású szupermodell elmondhatatlanul büszke az afrikai válogatottra, persze, hogy nem kérdés, ma kinek szurkol. 

14:32
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Messi teljesen elérzékenyült az interjú alatt - videó

Soha nem látott tettekre készül Lionel Messi, az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, akinek vezérletével kedden a csapat bejutott a katari világbajnokság fináléjába. A horvátok elleni győztes meccs után az egyik riporternek majdnem sikerült megsíratnia a világsztár támadót a szavaival.

14:37
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Balhé a Real-kiszemelt körül

Nem tetszett a Real Madrid szurkolóinak a brazil csodagyerek, Endrick Twitter-bejegyzése: a klub kiszemeltje kedden Lionel Messit méltatta, miután az argentinok csapatkapitánya remekelt a Horvátország elleni elődöntőben a katari labdarúgó-világbajnokságon. Endricket természetesen megtalálták a madridi szurkolók, mire a tehetség eltávolította a posztot.

15:01
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Bajban a marokkói szurkolók

Rengeteg marokkói szurkoló marad le a futballválogatott szerda (ma) esti világbajnoki elődöntőjéről, miután a nemzeti légitársaság számos járatát törölte.

15:23
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Kiderült, hogy Messi mellett ki az argentin támadójáték fő motorja

Az argentin válogatott középpályása, Rodrigo de Paul jutatta a legtöbb labdát a támadóharmadba a 2022-es vb-n.

15:59
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Utolsó tudósítására készül a híres sportriporter

Utolsó tudósítására készül a katari labdarúgó-világbajnokságon Réthy Béla, a német ZDF televízió magyar származású sportriportere. A tévés legenda a Marokkó-Franciaország elődöntőn teszi fel utoljára a mikrofonos fejhallgatót.

"Kissé eltávolodtam már a futballtól, amely hidegebb és érzelemmentesebb lett" - jelentette ki a 66 éves újságíró. "Van egy unokám Berlinben, várom, hogy sok szabadidőm legyen, és hogy ne kelljen labdarúgást néznem. Ez felülmúlja a szomorúságomat. Nem gondolkoztam még a mai utolsó szavakon" - tette hozzá. A legendás riporter kitért a katari hangulatra is: "Itt minden meg van rendezve. Brazíliában vagy Olaszországban magától megy a világbajnokság, itt hangulatfelelősök ordítanak a megafonba a stadionokban, hogy legyen hangulat."


A bécsi születésű Réthy Béla - akinek szülei az 1956-os forradalom idején vándoroltak ki - 1986 óta minden vb-ről, majd 1994 óta minden nagy futballeseményről tudósította a német állami televíziót, és magyarul, németül, angolul, portugálul, franciául és spanyolul is beszél.

16:30
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Kiderült, mi okozta az amerikai sportriporter halálát

17:04
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Ki nem találja, kihez került Messi nadrágja

Elsőként az argentin válogatott jutott döntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a keddi elődöntőben 3-0-ra legyőzte a legutóbb ezüstérmes horvát csapatot. A meccs után nem akárkinél kötött ki Lionel Messi nadrágja, amit a találkozón viselt.

18:08
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Ma is lesz okuk az örömre a marokkóiaknak?

Szofian Bufal és az édesanyja táncolva ünnepli Marokkó elődöntőbe jutását Portugália ellen. Vajon a franciák ellen is folytatódik a marokkói csoda?

18:49
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Csalások és az unalmas meccsek miatt változtatna a FIFA

A 2026-os labdarúgó-világbajnokság lebonyolításának megváltoztatásán gondolkodik a nemzetközi szövetség (FIFA), mivel attól tart, hogy a csoportkör unalmas mérkőzéseket hozhat és alkalmat adhat sportszerűtlen magatartásra.

19:12
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Ronaldo visszatért a Real Madridhoz

A portugál válogatott vb-kiesése után az érthetően csalódott és jelenleg klub nélküli Cristiano Ronaldo nem nyaralni indult, hanem Valdebebasba, a Real Madrid edzőközpontjába.

19:54
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Extra járatokat indít a döntőre az argentin légitársaság

Két extra repülőjáratot indít Katarba a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléja miatt az argentin légitársaság. Az Aerolíneas Argentinas mindkét járatára gyorsan elkeltek a jegyek: az argentin fővárosból péntek reggel induló gépre alig fél óra, míg a péntek éjjeli második repülőre néhány óra alatt fogytak el. A Lionel Messi vezette Albiceleste a keddi elődöntőben 3-0-ra legyőzte a legutóbb ezüstérmes horvát együttest, ezzel biztosította helyét a vasárnapi fináléban. Ott a szerda (ma) esti Franciaország-Marokkó párharc továbbjutójával találkozik.

"Most minden támogatást megadunk nekik, és bízunk benne, hogy újra világbajnoki trófeával térnek haza" - utalt Pablo Ceriani, a légitársaság elnöke arra, hogy 1978 és 1986 után harmadszor érhet fel a csúcsra a dél-amerikai ország futballválogatottja.

A repülőutak 19 órásak, Rómában egy tankolás erejéig szakítják meg a járatokat. Mintegy 540 retúrjegy kelt el, mindegyik kétmillió pesóért (mintegy 4,4 millió forint). Az Aerolíneas Argentinas összesen 12 járatot indított Katarba a világbajnokság alatt.

20:10
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Franciaorszég-Marokkó: kezdőcsapatok

 

Franciaország: Lloris - Koundé, Varane, Konate, Hernández - Fofana, Tchouaméni - Dembélé, Griezmann, Mbappé - Giroud.

 

Marokkó: Bunu - Hakimi, el-Jamik, Agerd, Szaissz, Mazraui - Zijes, Unahi, Amrabat, Bufal - en-Nesziri.

20:22
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Átverte saját szurkolóit a Marokkói Labdarúgó Szövetség

A Marokkói Labdarúgó Szövetség 13 ezer ingyenes jegyet ígért az afrikai csapat szurkolóinak a franciák elleni elődöntőre. Ezért nagyon sok marokkói drukker utazott Dohába, ahol kiderült, hogy átverték őket.

21:54
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

A címvédőnél az előny a félidőben

A címvédő francia válogatott 1-0-ra vezet Marokkó ellen a szünetben. A franciák már az ötödik percben megszerezték a vezetést Théo Hernández góljával, ám a félidő végén az afrikaiak is magukhoz tértek és kapufát is lőttek.

23:07
2022. december 14.
Vágólapra másolva!

Franciaország lesz Argentína ellenfele a döntőben

A címvédő francia válogatott lesz az argentin csapat ellenfele a katari labdarúgó-világbajnokság fináléjában, miután a második elődöntőben szerdán 2-0-ra legyőzte a marokkói együttest. A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva olvashatja el.

A címvédő francia válogatott legyőzte Marokkót és ott van a döntőben Forrás: AFP/Gabriel Bouys