Cikkünk folyamatosan frissül
Erdei Zsolt 33 veretlenül megvívott meccs, de több mint másfél év kihagyás után lépett újra ringbe a Monte-Carlóban rendezett gálán az orosz Gyenyisz Gracsov ellen. Bár a magyar bunyós sokkal jobbnak tűnt, a pontozóbírók az oroszt hozták ki győztesnek 2:1 arányban.
22:30
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Volt szegedi világbajnokkal bokszol Erdei

A mérkőzés előtti nemzetközi sajtótájékoztatón Erdei azt mondta, hogy azért vállalta el az ütközetet, mert mindene a boksz. "Célom, hogy megnyerjem a meccset, és a saját súlycsoportomban újra a világ legjobbja lehessek."

Gracsovról tudni lehetett, hogy kick-bokszban is nagyon jó, minthogy 2005-ben, Szegeden világbajnokságot nyert. A 31 éves bunyós az MMA-t is kipróbálta, első profi bokszmeccsét 2007-ben vívta. Eddigi 14 meccséből tizenkettőt megnyert (nyocat KO-val), volt egy döntetlenje, egyszer pedig kikapott: tavaly novemberben a román világbajnok Lucian Bute tudta őt legyőzni 12 menetben.

"Ismerem, Erdeit, mindent tudok róla. Voltak már erős ellenfeleim, így állok elébe a szombati mérkőzésnek" - nyilatkozta a meccs előtt Gyenyisz Gracsov.

A találkozó győztese július 13-án a dominikai Edwin Rodriguez és az argentin Ezequiel Osvaldo Maderna találkozó nyertesével meccsel, a döntő tétje egymillió dollár.

A 38 éves Erdei korábban a WBC-nél és WBO-nál, valamint félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is szerzett világbajnoki övet.

22:35
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Nemsokára kezdődik a meccs

Az Erdei-Gracsov előtti meccs KO miatt idő előtt véget ért, így nemsokára kezdődik a magyar-orosz bokszpárharc.

22:42
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Már a ringben

Bevonultak a felek, Erdei ígéretéhez híven továbbra is a Republic Szállj el kismadár! dalára kocogott be a ringbe. Mint elmondta Madár, a tragikusan elhunyt Cipő tiszteletére is bokszol szombaton, aki "ott lesz vele a ringben".

22:46
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a meccs

Az orosz fejre támadt, de technikai képzettségben láthatóan meg sem közelítette Erdeit. Volt egy találata Gracsovnak, de Erdei kőkemény, romboló balegyenesekkel operálva aztán egyértelműen jobb volt. Az első menetet megnyerte Erdei.

22:52
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Feljavult az orosz

Gracsov egy balhoroggal eltalálta Erdeit, de volt rá válasz. Egyértelműen hallani lehet a magyar drukkereket, talán ez is segíti a magyar bunyóst. Kicsit visszavett Erdei, talán fárasztani akarja az oroszt.

22:56
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Madár sokkal dinamikusabb

A harmadik menetben látni lehetett, hogy Erdei a hosszú kihagyás ellenére, továbbra is villámgyors mozgású. És sokkal pontosabb is. Sokkal robbanékonyabb és dinamikusabb Madár, Gracsov kapott is egy jobbhorgot tőle. Nem volt rossz magyar szempontból ez a harmadik menet.

23:00
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Eddig a legszebb menet

Ringrozsdáról beszélni felesleges volt, mint látható. Egyre nyugodtabbnak tűnik Erdei, pontozásban vélhetően 4-0-ra vezet. Fél perccel a menet vége előtt jól megsorozta Gracsovot.

23:05
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Erdei a frissebb

Szépen elhajol az ütések elől Erdei. Az oroszban is megvan az erő és nagyon igyekszik, de a magyar bunyóson abszolút nem lehet látni, hogy nyolc évvel idősebb. Sőt, ő néz ki fiatalabbnak, frissebbnek, fittebbnek a mozgása alapján.

23:08
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Jó a védekezés

Erdei nagyon jól védekezik, az orosz nem találja az ellenszerét. Majd váratlanul megsorozta Gracsovot, nem kérdés, ki a jobb. Kezdi felhúzni magát az orosz, de ez nem biztos, hogy célravezető lesz számára.

23:13
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Kockáztat az orosz

Gracsov most, a hetedik menetben tudja, hogy pontozással már nem nyerhet, ezért kockáztatnia kell. De fárad, lassul, Erdei viszont ugyanúgy állja a sarat, mintha most kezdődne a meccs. Gracsovot szabálytalanság miatt (lenyomta Erdei fejét) figyelmeztették. A magyar bunyós orra megsérült egy kicst, de ez vélhetően semmit nem fog befolyásolni.

23:17
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Zeng a "Hajrá, Zsolti!"

"Hajrá, Zsolti!" - lehet hallani a nézőtérről, mintha csak hazai pályán versenyezne Erdei. A meccs képe nem változott, Madár a jobb, védekezésben és támadásban egyaránt. A menet végén egy pontos, erős ütéssel jelezte Madár a pontozóknak, hogy ő a jobb.

23:21
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Lelassult az orosz

Gracsov teljesen lelassult, itt valami csodának kéne történnie ahhoz, hogy ne Erdei nyerjen. A kilencedik menetben nem sok minden történt, az orosz próbálkozásai eléggé esetlegesek. Az etap végére nagy adok-kapok alakult ki, de ettől még ez is Erdei menete volt.

23:25
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Megvan a győzelem?

Az utolsó menet izgalmas volt, Erdei meg akarta mutatni, hogy sokkal jobb az orosznál, akit jól elkent a végén. Láthatóan élvezte a meccset Madár, kétség sem férhetett a győzelméhez. Gracsov mentálisan, fizikálisan is remek bokszoló, de nem éri el Erdei Zsolt klasszis szintjét.

23:27
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Minek örül Gracsov?

Az oroszt a nyakába vette edzője, és körbevitte, úgy örült Gracsov, mintha nyert volna. Erdei a kesztyűjét odaadta az első sorban drukkoló Albert monacói hercegnek.

23:29
2013. március 30.
Vágólapra másolva!

Erdei elveszítette veretlenségét

Magyar szemüvegen át óriási meglepetés, de az orosz Gracsovot hozták ki győztesnek 2:1 arányban a pontozóbírók. Mi történt itt? Nagyon kíváncsiak vagyunk a magyarázatokra, nyilatkozatokra, mert látszólag Erdei iskolajátékot mutatott be Gracsov ellen.